HEM

Mat och vin i stället för snö och is

Klicka på pilen för att läsa mer

Det är senhöst i Alsace och årets vinskörd ligger nu för vinifiering. En något annorlunda men spännande årgång, som ni kan läsa mer om i skörderapporten i det nya numret av pdf-magasinet alsace.
Ingen årgång är ju som alla vet den andra lik, men det är det som är så spännande med vin. Trots extrema väderförhållanden förefaller vinerna perfekt balanserade. En vacker sensommar gav de sent skördade druvorna ett vin av högsta klass.

Att Sverige blivit ett vinland där konsumenterna värderar hög kvalitet av både mat och vin är sedan länge ett faktum. Därför blir jag inte förvånad när jag hör talas om att den ena vinrestaurangen efter den andra tar hem olika priser.
Restaurang PM i Växjö, som jag själv ännu inte besökt, är en av dem och som ni kan läsa mer om i det här numret. Däremot är världens främste vinkännare Andreas Larsson mera bekant. Han vann årets sommelier-VM. Starkt jobbat Andreas! Utmärkelsen sätter Sverige
på den Internationella vinkartan. Till Sverige reser inte längre turister bara för den vackra naturen, snö och ishotell, utan även för matlagningskonsten.

Ladda ner pdf-tidningen alsace nr 3-07 här »» (2,5MB)