HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Mackmyra 03 nu på Bolaget

Klicka på pilen för att läsa mer

Mackmyra Preludium är tänkt att intressera svenska whiskyspiritualister som nu fått chansen att noggrant följa utvecklingen av en svensk whiskyupplevelse. Preludium 01 och 02 har säkert redan smuttats på, och flaskorna är kanske i förekommande fall redan urdruckna. Lagom till julen 06 släpper därför Mackmyra den tredje utgåvan i sin serie om sex.

Mackmyra Preludium 03, som den heter, finns på Systembolaget från den 4 december.
Den här gången har Systembolaget valt att ta in 9096 flaskor – hela dubbelt så många jämfört med den tidigare Preludium 02

Varje utgåva har en egen karaktär och ska ses som olika steg i den resa som ska leda fram till den svenska maltwhiskyn. Det kan onekligen vara en kul resa att följa med på.
Preludium 03 är gyllengul med en röd underton. I smaken kan det förnimmas både russin, torkade fikon och dadlar och annat godis som choklad. Allt kantat av en lätt sälta.

Basen till Mackmyra 03 är Mackmyra Elegant som legat på gamla bourbonfat och sherryfat. Sedan har whiskyn kryddats med den enris- och torvrökta whiskyn: Mackmyra Rök. Till sist har 03’an tillsatts Mackmyra Elegant, som har legat på enbart bourbonfat.

Mackmyra 03 kostar 489 kronor och rekommendationen är att kolla på systembolaget.se för att se vilket bolag som har den i lager – för den lär ta slut snabbt.

Av Magnus Bergquist
För mer information, Mackmyra.se

se tidigare artikel om Preludium 02