HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Kungsör – Årets systembutik!

Klicka på pilen för att läsa mer

I år var det tredje året i rad som ledningen för Systembolaget utsåg årets systembutik. I tuff konkurrens av Höör, Strömstad, Täby och Östresund vann tjejligan på systembolaget i Kungsör. Motiveringen var ” En osedvanligt välskött butik från lastkaj till entré”. En butik som med förutsättningarna på en liten ort lyckats kombinera service och effektivitet på ett föredömligt sätt. Butikschefen har med ett bra ledarskap och med fokus på rätt saker skapat en trivsam butik både för kunder och medarbetare.

Kvinlig personal
Det häftiga är att alla är kvinnor. Något som Erika Letterstrand, årets butikschef, inte ser som något avgörande. Det bara har blivit så, många små butiker har kvinnodominans. Hon beskriver denna händelse som helt omtumlande, något hon aldrig vågat drömma om. Trots det har hon ett litet tackmanus förskrivet-just in case. Påtagligt rörd försökte hon framföra det inför en underbar publik bestående av främst av folk från systembolagsbutiker som avundsjukt men glädjande hyllade Kungsör. Konfrencier, Pontus Gårdinger, förhöjde glamourstatusen och fick oss nästan att känna oss som del av oscarsutdelningen. Glädjen från deltagarna smittade av sig och man gick från Astoria med ett leende på läpparna, nästan lite avundsjuk att man inte arbetade på systembolaget. Jag hann få en kort intervju med en mycket nöjd Anitra Steen, vd för Systembolaget.

– Vi vill med den här tävlingen lyfta fram en välskött systembutik som kan fungera som förebild för andra butiker. Att kunderna tycker att butiken är mycket bra har själfallet vägt tungt, säger Anitra. I priset ingår även en studieresa, förra årets vinnande butik åkte till Italien. Var resan går denna gång är en så länge hemligt men den veckan rycker ledningen på Systembolaget med Anitra i spetsen in och står i butiken. Detta kommer att ske någon gång i februari/mars nästa år. I fall ni har vägarna förbi.

Medan jag gick hem för att skriva väntade middag och fest för de nominerande och vinnaren på Sergel Plaza i Stockholm.

Text: Josephine Nordlind
Bild: Örs Gubas