HEM

Kaliforniskt mat och vin i kombination

Klicka på pilen för att läsa mer.

Missa inte att luncha på Restaurang California inne på mässområdet. Här har Daniel Isberg från restaurang Diva tillsammans med Christian Vaughan skrivit den californiska menyn som kombineras med passande viner från Ernst & Julia Gallo.

Kocken Mattias Olsson jobbat med konceptet för fjärde mässan i rad. För köksmästaren Patrik Karlsson är det första gången. Vad innebär det att konceptet är Kaliforniskt?
– Det innebär främst att det är mycket frukt i maten och att det är stilfullt, säger Patrik. Det är Daniel Isberg som står för konceptet. Han har varit i Kalifornien och hämtat inspiration hos Michael Crigley som är en mycket känd kock där.

Vad har ni fått för reaktioner på maten då?
– Vi har faktiskt fått mycket positiv kritik från mässbesökarna. Det är jätteroligt, säger Patrik och Mattis innan de hastar in i köksregionerna igen.

Restaurang California finns i monter C08:51

Text: Jenny Sandström
Foto: Örs Gubás

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.