HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Hyr en kock

Klicka på pilen för att läsa mer

Rent a chef erbjuder gourmetmatlagning: där allt blir serverat, aktiv matlagning där gästerna själva deltar, eller catering. Priset är ungefär som att gå ut och äta på restaurang.

– Många är glada hemmakockar men vill fördjupa sig i matlagningens hemligheter. Med Rent a Chef vill vi dela med oss av vår passion för matlagning. Det ska vara som på en bättre gourmetrestaurang men i hemmamiljö, och den som inte vill delta kan luta sig tillbaka medan vi lagar och serverar maten, säger Gunnar Frykfors.

Efter att ha jobbat som kock i Holland såg Gunnar Frykfors att efterfrågan på uthyrning av kockar var stor både från företag och privatpersoner. Med egen erfarenhet som kock på olika restauranger runt om i Europa, tillsammans med en magister i internationell affärsutveckling, flyttade han tillbaka till Stockholm våren 2004 för att starta företaget Rent a Chef.

– Många blir förvånade när de ser prislappen. I och med att man själv kan köpa vinet så blir slutnotan ungefär densamma som att gå på restaurang, menar Gunnar Frykfors

För dem som inte vill vara i sitt eget kök har Rent a Chef en matstudio i Stockholm, Malmö och Norrköping där det får plats med större sällskap.

Överraska frun
Kunderna varierar; allt från mannen som vill överraska sin fru efter jobbet, till små och stora företag som vill göra något kul tillsammans.

Med stor efterfrågan följer också behovet av fler kockar, någonting som inte är så lätt att få tag på som det kan låta. Det är viktigt att kockarna har en lång och bred erfarenhet, men också att de är väldigt sociala.

Jobbet som ambulerande kock kräver mer än att stå i ett restaurangkök. De ska brinna för matlagningskonsten, men också tycka att det är kul att komma hem till folk och dela med sig av sina färdigheter.

Priset för en kock med en 3-rätters meny startar på 550 kronor per kuvert och då ingår kock, all mat och förhoppningsvis en riktig smakupplevelse!

Av Magnus Bergquist
Källa: Newsdesk