HEM

Godaste hembrända snapsen utses

Klicka på pilen för att läsa mer.

Skärgårdssmak är är en förening för restauranger, hantverkare och livsmedelsproducenter i skärgårdarna i Stockholm, Åland, Ådo, Uppland och Gotland. Föreningen drivs som ett så kallat Interreg projekt och är dels regionalt finansierat och dels EU finansierat. Syftet är att bevara skärgårdens servicenivå för turister men även att se till att de som bor där kan överleva på sin verksamhet. Drömmen är att öka aktiviteten i skärgården och få människor att inte bara våga bo kvar utan till och med flytta dit och starta nya verksamheter.

Med tävlingarna under mässan vill Skärgårdssmak visa på den fina kvaliteten som utmärker de råvaror som produceras i skärgården. Under smaktävlingarna tävlar kategorierna kokt potatis, kallrökt fisk samt lamm. Dessutom utnämns den bästa (lagliga) hembrännaren i skärgården samt bäst dukningen.

Missa inte heller fantastiskt gott skärgårdsbröd, äppelkakor samt hantverk i Skärgårdssmaks montrar: C02:11 och C06:30.

Text: Jenny Sandström

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.