HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Full fart på Stockholmsmässan

Klicka på pilen för att läsa mer

Stockholmsmässan är fylld av hungriga och törstiga besökare. Det är Vinordic som för sjätte gången sen starten 1994 låter folk smaka av det gastronomiska Sverige.

Vinordic presenterar 135 utställare bara i C hallen – som ska vara den minsta av de tre hallarna med ”bara” 6000 kvadratmeter att läska besökarna med. De andra två hallarna, A och B, som mässan i Älvsjö har att förfoga över, har svällt ut på 15000 kvadratmeter späckade med allt från porslin till industrikaffebryggare.

Entréavgiften kostar 290 kronor och torsdagen den 27 april är vikt för allmänheten. Fem vinkuponger inhandlas för 50 kronor, och provarglas kostar 20 kronor.

Allt står uppdukat för besökarna från stora delar av Sverige, och övriga Norden, att prova sig igenom viner, likörer och drinkar – whisky, konjak och grappa. Tala med producenter, importörer och träffa personerna bakom den bransch som i många stycken är mandeln i middagsgröten.

Stockholmsmässan räknar med att cirka 25 000 personer kommer besöka mässan under de fyra dagar den pågår. Jonglerande bartenders och sambadansande brasilianska plymdamer kommer ha en hektisk vecka och allt ligger serverat för oss att njuta av.

Av Magnus Bergquist

Vill du veta mer, klicka här!