HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Fira mamma med kärlek och champagne

Klicka på pilen för att läsa mer

En säng full av yra och varma ungar med egenhändigt ritade teckningar, nyrostat kaffe, chokladcroissant, en liten ros samt en kärleksfull man – kan en morgon börja bättre? Det måste vara alla mammors dröm att vakna så, med massor av kärlek och blöta små barnpussar. Mammor brukar inte vara så svårflörtade en sådan här dag. Men, försök överraska henne, ge henne en dag hon aldrig glömmer!

Passa på att umgås
Tid är det mest dyrbara vi har idag brukar det sägas och speciellt tiden tillsammans med familjen eftersom det ofta är den som får komma emellan jobb och hemarbete. Att skapa en dag för umgänge är därför något av det bästa du kan göra en dag som denna. Är vädret till sin fördel är picknick alltid enkelt och trevligt, oavsett hur stora barnen är. Köp lite goda delikatesser, gör en god sallad, köp eller baka ett gott bröd att ta med, gärna en flaska champagne och jordgubbar till. Packa ner allt i en vacker korg och glöm inte stora filten. Sedan är det bara att sträcka ut sig i det gröna.

Mysdag hemma
Vill solen absolut inte visa sig kan en mysdag hemma istället vara minst lika lyckad. Se till att ni städat lägenheten innan så att mamma kan slappna av ordentligt. Ordna ett hemma-spa till mamma och se till att hon blir riktigt uppassad. Tappa upp ett bubbelbad, massera mammas stela rygg och nacke med aromatiska oljor och servera henne färskpressad apelsinjuice.

Middag för mamma
En middag hemma som ni antingen lagar tillsammans eller har förberett innan är nästan trevligast, då kan ni rå om mamma så mycket det bara går. Om matlagningskunskaperna inte står på topp finns mycket enkla recept att tillgå. Sparris med hyvlad parmesan och skriat smör är enkelt, lyxig och jättegott! Jordgubbar med chokladfondue är också enkelt och mycket gott. Små, fina snittar är lite pilliga men ganska roliga att både göra och äta. Komplettera gärna med lite delikatesser, sallad, bröd och färsk frukt.

Självklart champagne
Drycken för dagen är förstås champagne, gärna genomgående. Bruno Paillard har goda champagner till bra pris och av god kvalitet. En dag som denna kan rosa champagne kännas festligt. Prova exempelvis Bruno Paillards Rosé Brut Première Cuvee eller den förträffliga Brut Première Cuvée Champagnedrinkar är också festligt och gott. Testa exempelvis drinken Champs-Elysées där du adderar Cointreau och jordgubbslikör till champagnen eller Stéphanie som förutom champagne består av Cointreau och apelsinjuice. Barnen får juicedrinkar av färska frukter och bär.

Tanken viktigast
Sedan var det presenten. Egenhändigt producerade gåvor som teckningar, dikter, en egenhändigt bakad kaka eller en sång uppskattas alltid av mammor, förutsatt att de är gjorda med kärlek. Vill man skämma bort henne mer rejält kan en resa, en heldag på spa, en bra bok eller skiva som hon gillar göra susen. Har du inte mamma i samma stad, skicka henne en blombukett, ett vykort eller ett brev. Visa att du tänker på henne – det är ju det som är det viktiga.

Text: Jenny Sandström, Inovit AB
Bild: COPYRIGHT PRESSENS BILD
Foto: HANES MALCOLM

Vinguidens webbtips till alla morsdagsfirare:

Recept
Sparris med parmesan
Chokladfondue med jordgubbar
Festliga recept för bantande mammor
Avancerade morsdagsmenyn för dig som är duktig på att laga mat

Champagne
Champagnen hittar du på Vinguiden.com.

Presenter, överraskningar och upplevelser
Lastminute har allt i den vägen, och det bästa av allt – du kan vara ute hur sent som helst!
Blommor är något som alla mammor blir glada av att få – jag lovar! Med Interflora kan du skicka dem till henne var hon än befinner sig, eller du: http://www.interflora.se/