HEM

En skål för den franska apéritifen!

Klicka på pilen för att läsa mer.

Ofta är det ett sprudlande, bubblande vin som välkomnar gästen, öppnar festen och inleder måltiden. Men det kan lika gärna vara ett fruktigt rött vin, ett friskt vitt eller en svalkande rosé.

Apéritif à la française!
Apéritif à la française är ett årligt evenemang som går av stapeln första torsdagen i juni i 12 länder, för att fästa uppmärksamheten på den franska apéritifen.
I Stockholm sker en rad aktiviteter under denna första junivecka. I Sturegallerian blir det bar med smårätter från den 2 juni till och med lördagen den 5 juni. Dessutom deltar Apéritif à la française under samma vecka med en egen paviljong under Restaurangernas dag i Kungsträdgården.

I dag produceras toppviner i Languedoc. Under Apéritif à la française får du möjlighet att prova det bästa som den här regionen har att erbjuda.
Kom till Sturegallerian och Apéritif à la française:s egen bar i ljusgården utanför Sturebadet och prova viner från Languedoc tillsammans med apéritifer av olika slag.

Läs mer i pdf-tidningen Apéritif à la française, klicka här.

Text: Magnus Bergquist, Vinguiden.com
Bild: Mind

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.