HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

En bok vin – Det italienska vinet

Klicka på pilen för att läsa mer

Andreas Kjörling, vår egen hus-sommeliere och vinskribent, har skrivit en av de första svenska böckerna om italienskt vin.

Den heter ”En bok vin – det italienska vinet”. Förord och faktagranskning av Thomas Holstein på Enosvezia. ”En bok vin – det italienska vinet” behandlar i en enda bok det som få förut vågat sig på – enbart italienskt vin.

Beställ den från Bokus. Klicka här!

Andreas Kjörling beskriver historien bakom Italiens vinindustri från romarna fram till idag. Tillverkningen i sig behandlas, liksom vinlagen som i mycket bidragit till den frammarsch italienskt vin gjort senaste åren, inte minst i Sverige.

I text och kartor redovisas samtliga regioner med distrikt och även IGT-namn. Förutom vin täcker boken även in vermouth och grappa. ”En bok vin – det italienska vinet” avslutas med uppslagsdel och index för dig som vill få ordning på druvtyperna.

”En bok vin – det italienska vinet” ges ut av det nystartade svenska Grenadine Bokförlag AB som en av böckerna i en serie njutningsfyllda böcker. De övriga heter ”En bok whisky”, ”En handbok choklad” och ”Ostkompaniets njutningslära”. Förlagets målsättning är att publicera prisvärda, inspirerande böcker om ämnen som ofta förbehålls experttyckare.

Mycket hedervärt tycker vi, och rekommenderar starkt dessa böcker som julklapp till den som uppskattar det goda i livet.