HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Drinklek med Ally McBeal

Klicka på pilen för att läsa mer

Cocktailguiden.com har haft ett par London-bosatta vänner på besök i Stockholm. Under vistelsen har ett antal krogar och restauranger besökts, och hemma i TV-soffan har vi även hunnit lära oss några roliga drinklekar. Ally McBeal heter en av dessa.

Vad vi har förstått av våra vänner är det ett gäng engelska grabbar, som i sällskap av sina respektive ”tvingats” titta på TV-programmet Ally McBeal lite då och då. Ett program som de själva upplevde som ”för tjejigt” – tills de upptäckte hur de själva skulle kunna underhålla sig under programmets gång.

Här hemma i Sverige sänds den populära TV-serien på tisdagkvällar, så vi varnar alla som ska upp och jobba dagen efter att inte ta den här leken på alltför stort allvar. Tilläggas bör att drinkarna även kan göras alkoholfria.

Det krävs inga större förberedelser för att leka Ally-drinkleken. Goda, glada vänner, några glas och valfri mängd med drinkvätskor – med eller utan alkohol. Det hela går ut på att dricka ett visst antal drinkar, på flera olika sätt, då vissa utvalda scener, händelser eller uttalanden ur TV-programmet dyker upp. Drinkmängden visas genom fingervisning på utsidan av glaset. Två fingrar är två drinkar och så vidare. Under förberedelserna ska man också upplysa om på vilket sätt drinkarna ska intagas, antingen genom att smutta, sörpla eller stjälpa i sig dem.

Uppmärksamhet under programmets gång är viktigt. Förutom då Ally själv uppenbarar sig vid de angivna omständigheterna, gäller det också att dricka då kollegorna John Cage, Richard Fish eller Elaine gör något speciellt. Till exempel:

Ally Mc Beal
– När hennes skor zoomas in. Två drinkar om hennes fötter är nakna.
– Om både Ally och rumskompisen René dyker upp i pyjamas. Två drinkar om de äter glass. Tre drinkar om de börjar sjunga.
– Ally dansar. Två drinkar om hon är iklädd pyjamas.
– Ally fantiserar och får en jättetunga eller slänger ner någon i sopcontainern.
– Ally gifter sig. Berusningsvarning!

John Cage
– John får en date. Två drinkar om hans näsa visslar.
– John kallas ”The Biscuit”
– När John börjar boxas med de enorma boxningshandskarna. Två drinkar om någon annan gör det.

Richard Fish
– När han uttalar sig sexistiskt.
– När han blir uppraggad. Två drinkar om den som raggar är en han.
– Varje gång som Richard känner på en kvinnas ”skägglapp”.

Elaine
– När Elaine berättar om sina uppfinningar. Två drinkar om hon använder dem själv.
– När Elaine gör sig till för någon manlig besökare på kontoret. Två drinkar om Ally är intresserad av samma män.

Allmänt drinkintag
– När manliga och kvinnliga karaktärer samlas på unisextoaletten. OBS om någon spolar i toaletten. Då ska alla gissa vem det är som befinner sig därinne. Gissar du rätt får alla andra dricka två gånger. Om du har gissat fel, och det är John Cage som använt sin fjärrkontrollspolning, blir du tvungen att dricka två gånger.
– Om de töntiga tvillingarna uppenbarar sig i den lokala baren. Två drinkar om det bara är den ena.

Vill man engagera hela gänget som sitter bänkade vid TV-rutan kan man låta TV-tittarnas kommentarer kring programmet vara orsak till en ny drink. Exempelvis om någon har synpunkter på Ally´s kjollängd, hennes vikt, klienterna på firman och så vidare. Som tur är håller programmet bara på i 50 minuter. Annars är risken stor att följderna av Ally McBeal-leken skulle kännas väl tunga dagen efter.

TEXT: Marie Arpnäs
FOTO: allymcbeal.com