HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Det våras för Alsace

Klicka på pilen för att läsa mer

Årets första pdf-tidning, alsace nr -08 är här. I det nya numret kan du bla läsa om sommarens vinfestival, stjärnkocken Melker Anderssons passion, vem som styr vinvalet på Melkers fem restauranger och mycket mer.
Dessutom får du recept på några fantastiska maträtter.

Vinfestivalen i sommar rycker allt närmare
I början av juni månad kan alla vänner av Alsacevin passa på att göra ett besök på någon av de restauranger som är med i vår restaurangkampanj. Ett flertal restauranger i både Stockholm och Göteborg kommer nämligen under två veckor att sätta extra fokus på viner från Alsace.

Smaker är hans passion
Han håller högt dagstempo. Det är inte lätt att få en flik av dagen
som inte är upptagen. Men ska man hålla igång sex krogar i Stockholm gäller det att ligga i. Melker Andersson följer inga trender han skapar dem själv. Att ha stenkoll på vad han gör tycks vara hemligheten bakom framgången.

Han styr vinvalen på fem krogar
Sören Polonius är chefssommelier för Melker Andersson fem krogar i Stockholm. Eftersom alla krogar har olika identitet blir vinlistan därefter. Nyligen vann han SM för sommelierer och ska nu försvarar de svenska färgerna i VM om två år.

Läs mer om detta och få dessutom recept på några smarriga maträtter, ladda ner det nya numret av alsace – pdf-tidningen – här

Vinguiden.com