HEM

Davidoff på svenska

Klicka på pilen för att läsa mer.

Cigarrhandlaren Brobergs firar 125-årsjubileum med cigarr exklusivt framtagen för den svenska marknaden

Aldrig tidigare har det hänt att Davidoff tagit fram en cigarr till en så liten marknad som den svenska. Men nu när Brobergs firar sitt 125-år är det dags. Cigarren är 125 millimeter lång och säljs från den 14 september i Brobergs två butiker i Sturegallerian, Stockholm, och i Arkaden, Göteborg. Den kommer att vara märkt med Davidoff och Brobergs.

Cigarren är framtagen i samarbete med Per Kastensson och Brobergs.

– Vi svenskar tycker om när cigarrerna smakar mycket utan att vara för kraftiga. Därför har vi tillsammans med Davidoff tagit fram en blandning med stor smak som samtidigt är mild och rund, vilket på cigarrspråk kallas mediumfyllig. Längden, 125 millimeter, är inte bara för att påminna om vår födelsedag utan har också att göra med smaken. En kortare och lite tjockare cigarr håller en jämnare smak och det tycker vi svenskar om, berättar Per Kastensson, vd Brobergs.

Jubileumscigarren säljs i lådor om tio stycken eller styckvis. Cigarren innehåller en hög andel av Ligero tobak som gör smaken elegant med en mycket aromrik karaktär och angenäm arom.

Fakta:
Täckblad: Särskilt utvald Ecuador Connecticut
Omblad: San Vicente tobak
Inlaga: Piloto tobak – ligero, San Vicente tobak – ligero, San Vicente tobak – seco och Olor tobak – seco.
Pris: Låda om 10 cigarrer 1 395 kr eller 150 kr styck.

Av Magnus Bergquist
Källa: Newsdesk

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.