HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Captain och cola

Klicka på pilen för att läsa mer

Sjörövardrycken som håller på att erövra världen
Captain Morgan Spiced Gold är en omtyckt rom världen över. Varumärket Captain Morgan har sitt ursprung från Jamaica och är döpt efter en sjörövare som levde i Karibien på 1600-talet. Captain Morgan Spiced Gold har en smak som framförallt kommer till sin rätt med cola. Även för er som normalt inte gillar rom är denna drink värd att prova. Det är ingen slump att vaniljtonerna i Captain Morgan Spiced Gold är bra tillsammans med cola, den är tvärtom skapad för att de ska passa ihop.
Drinken rom och cola, även känd som Cuba Libre, är en klassiker som skapades i Havanna på Kuba kring 1900. Denna över hundra år ?gamla? drink anses än idag vara en av världens mest välbeställda drinkar. Till Sverige kom rom och cola först på 50-talet och var då en av de första kolsyrade drinkarna som serverades. Vill du skapa den ultimata rom och cola drinken är Captain Morgan Spiced Gold ett bra alternativ.

? Captain Morgan Spiced Gold har en harmonisk och kryddig smak med ett raffinerat inslag av vanilj, vilket gör den till en perfekt ingrediens i drinkar som rom och cola. Liksom den mytomspunna sjöfararen Henry Morgan har Captain Morgan Spiced Gold en unik karaktär och är helt enkelt en perfekt rom för den som njuter av livet och söker nya spännande upplevelser, säger Cydney Sloane, marknadschef på Diageo. 

Så tillreder du världens godaste rom och cola
Vill du snabbt och enkelt bjuda dina vänner på en god drink? Då ska du servera en kall, fräsch Captain & Cola med en doft av färsk lime. En drink som garanterat gör din fest till en succé!
Först fyller du ett highballglas rikligt med is, häll därefter 4 cl Captain Morgan Spiced Gold
över isen. Ta en burk cola, öppna den och fyll upp resten av glaset. Ta en klyfta lime och
pressa ner limejuice, lägg sedan klyftan i glaset. Voila! Klar att servera!
Att Captain & Cola är en populär drink råder det heller ingen tvekan om. För vissa kan detta verka enkelt, men på Captain Morgans hemsida www.captainmorgan.com är receptsidan för Captain & Cola den mest besökta sidan.

Idag är Captain Morgan det sjätte största spritmärket i världen*.
Captain Morgan Spiced Gold (35 %); pris: 239 kronor för 700 ml, varunummer: 370.