HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Brustablett för Dagen Efter

Klicka på pilen för att läsa mer

Huvudvärk, svettningar och illamående är oftast straffet dagen efter man druckit alkohol. Hos vissa ses samma symtom redan efter ett par glas vin. Symtomen går dock att lindra.

– ReVigör är inget hokus pokus utan en hälsosam återställare som kompenserar kroppen med det den förlorar vid alkoholintag, säger alkoholforskaren, medicine doktor Olle Haglund, som är forskaren bakom brustabletten ReVigör.

Den skulle också kunna minska risken för att folk tar en återställare innehållande alkohol dagen efter.

Vid alkoholintag händer det mycket i kroppen och dagen efter finns det flera märkbara bevis på detta. Kroppen har förlorat vatten och salter vilket gör oss trötta och okoncentrerade. Alkohol framkallar bildning av ökad mängd inflammatoriska ämnen i olika delar av kroppen vilket bidrar till huvudvärk och andra obehag. Ökad puls och illamående är andra vanliga symtom.

Samtliga symtom sägs gå att lindra genom att förse kroppen med de ämnen som går förlorade, samt tillföra ämnen som ökar välbefinnandet. I ReVigör ingår till exempel antioxidanten quercetin som hämmar inflammations- och histamineffekter som uppstår.

– Varje substans i ReVigör är välgörande även på lång sikt. Forskning pekar på att lindring av baksmälla även minskar risken för en ”återställare” dagen efter, något som annars kan öka risken för alkoholmissbruk och olyckor, säger alkoholforskaren Olle Haglund.

En klinisk studie på ReVigör visar att de som tog tabletterna i samband med alkoholintag hade mindre huvudvärk och svettningar samt bättre reaktionsförmåga och minne dagen efter jämfört med placebogruppen som fick sockerpiller.

– En utbredd uppfattning i vårt lutherska samhälle är att dricker man alkohol så skall det minsann också kännas. Att risken för bakfylla håller alkoholkonsumtionen i schack är inte ett hållbart argument, de positiva minnena av alkohol överskuggar oftast de negativa som bakfyllan för med sig, avslutar Olle Haglund.

ReVigör består av tre brustabletter som tas tillsammans med vatten före festen, före sänggående och på morgonen efter. Från och med vecka 34 finns ReVigör att köpa i välsorterade hälsokostbutiker, VI-butiker och 7/Eleven-butiker i Stockholm samt via nätet: www.revigor.se. Priset för en engångsdos är cirka 40 kronor.