HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Blossa 07

Klicka på pilen för att läsa mer

För femte året i rad tar Blossa fram en exklusiv glögg med en ny smak för säsongen. Årets glögg Blossa 07 har en smak av havtorn och kanel. Den säljs endast under julen 2007 i begränsad upplaga.
Det lilla brandgula bäret havtorn växer vid strandkanten längs östkusten från Norrtälje och ända upp till Piteå. Det anses som ett mirakelbär, fullt med vitaminer och antioxidanter. Bäret som även kallas Nordens passionsfrukt, har en frisk smak som med den extra touchen av kanel som väl balanserar det söta i glöggen.
– De vilt växande bären och flaskan i mörkbrunt glas med bronstypsnitt ger en ton av nordisk mystik. Även i år har en ny spännande smak för Blossa 07 skapats i kombination med en annorlunda design på flaskan. Priset för en flaska på Systembolaget blir 79 kronor och den finns att köpa från den 16 november, säger Katarina Letz Söderström, produktchef på V&S.
Förra julsäsongen sålde årgångsglöggen slut på mindre än två veckor och totalt såldes över 5,5 miljoner flaskor Blossa glögg i Sverige. Varje vuxen svensk konsumerar i genomsnitt nästan en flaska Blossa glögg under månaderna november och december.