HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Blossa 06

Klicka på pilen för att läsa mer

Blossas glögg julen 2006 är inspirerad av datortillverkaren Apples iPod. Musikmaskinen med de karakteristiska vita små hörlurarna som varje människa med känsla för stil och form har instoppat i öronen, och som i ett utrymme inte större än en trendigt avsmalnad mobiltelefon rymmer människors hela musikaliska universum.

Flaskan är formgiven av den kanadensiska designern Susanna Barrett, som inte bara låtit sig inspirerats av modern tekniskt design utan även av nyfallen vit decembersnö.

– Det är klart jag använder en Appledator, och att jag är förtjust i min iPod, säger Susanna Barret när Cocktailguiden träffar henne på Nyloftet på Skansen i Stockholm.

Susanna Barret menar att den vita flaskan också ska symbolisera kylan – utanför – med det röda varma – inuti. En känsla som hon förknippar med den nordiska julen.

Röd glögg på vit bas
Fastän den helt vitlackade flaskan skyggt döljer sitt innehåll är det ändå där den stora överraskningen göms. Blossa 06 är röd fastän den är baserad på vitvin!
Smaken kommer från Blossas klassiska glöggkryddor, som fått sällskap av lingon och en förnimmelse av enbär.

– Det är lingonen som färgar vitvinsglöggen röd, förklarar Susanna Barret när hon mjukt låter de röda dropparna klunka ut ur sin vitlackerade boning.

Förra säsongen sålde Blossa fem miljoner flaskor i Sverige. Det skulle innebära att nästan varje vuxen svensk dricker en flaska Blossa glögg under november och december.

Blossa 06 passar inte bara med russin och mandlar utan den moderne dricker även glöggen tillsammans med ostar som Kvibille Ädel glögg eller Cheddar glögg.

Av Magnus Bergquist