HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Antipasti och Italienskt bubbel i härlig kombination

Klicka på pilen för att läsa mer

För första gången någonsin ställer syskonföretagen Zeta och Enosvezia ut tillsammans. Thomas Holstein som representerar Enosvezia tycker att det är härligt att kunna utnyttja synergin i kombinationen av italienska antipasti och italienska viner.

– Det som är synd med vinmonopolet är att vi som syskonföretag annars inte kan utnyttja de självklara synergier mellan matprodukterna och vinerna, säger Thomas Holstein. Om marknaden hade släppts fri kunde vi sälja våra produkter på samma ställe.

Båda företagen är relativt stora. Enosvezia har 30 procents marknadsandel av italienska viner i Sverige och Zeta har hela 60 procent av olivoljemarknaden.

I montern på mässan lanseras nya antipastiprodukter från Zeta såsom: Crema di Oliva, Tapenade och Soltorkade Tomater. Dessa rekommenderar Thomas att man serverar på exempelvis rostat bröd som en apperitif.

Till antipastiprodukterna serverar man det mousserande vinet Rotari från norra Italien. I övrigt har man sammanlagt sex olika viner som kan provsmakas.

Även olika sorters olivolja och oliver erbjuds i montern som befinner sig bredvid Restaurang California på C08:61

Text: Jenny Sandström
Foto: Örs gubás