HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Alsace i våra hjärtan…

Klicka på pilen för att läsa mer

Sommartecknen börjar dyka upp – inte bara i naturens prunkande buskar, blommor och träd. Nu börjar även utomhusevenemangen komma igång.
Den bästa starten på sommaren – Alsace vinfestival, som vi nu kan kalla en tradition – festivalen har nu fått några år på nacken. Mellan den 1 och 17 juni har du chansen att prova ett spektrum av de viner som produceras i Alsace tillsammans med de deltagande restaurangernas specialkomponerade menyer. Vinfestivalen ger ett utmärkt tillfälle att stifta bekantskap med vinerna från Alsace, som alla är uppkallade efter druvsorterna. Riesling, Pinot Blanc, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer och Sylvaner är de dominerande druvorna i regionen. I det nya numret av pdftidningen alsace finns hela listan, både på druvorna och de deltagande restaurangerna.

I tidningen finns även en intervju med den välkände sommelieren Michel Jamais som delar med sig av sina extensiva vinkunskaper. Dessutom skriver man om en tur längs den fantastiska, av många älskade, vinrutten runt Alsace – “Route des Vins d´Alsace”, och möten med många av de vinprofiler man möter i området.

Ladda ner pdf-tidningen alsace nr 2-07 här »» (2,64MB)