HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Absolut goes disco

Klicka på pilen för att läsa mer

Världens mest kända vodka möter världens mest kända danssymbol ? diskobollen. Absolut disco är en ny presentförpackning, skapad som en diskoboll men med formen av en Absolutflaska. Inuti den flaskformade diskobollen gömmer sig en en-liters Absolut flaska. Absolut disco handlar om dans, om att uttrycka sig och framför allt – om att ha kul. Med andra ord en perfekt present att ha med sig till festen och som lyser upp i höst- och vintermörkret.
Absolut  har en smått legendarisk historia inom kreativ design, både vad gäller flaskans form och spännande presentförpackningar. Tidigare framtagna presentförpackningar har blivit stora succéer och
är hett eftertraktade objekt på auktionssajter som till exempel eBay.
Presentförpackningen Absolut disco är tillverkad av 1 000 prismor som tillsammans formar den klassiska Absolut-vodkaflaskan. Förpackningen öppnas på mitten och inuti återfinner man den välkända Absolut flaskan. Den tomma förpackningen kan sedan enkelt hängas upp i en praktisk ögla. Tillsammans utgör de en elegant förpackning som samtidigt är en portabel diskoboll som man kan använda var och när man vill.
På kampanjsajten www.absolut.com/disco som nyligen lanserats kan besökare uppleva hur Absolut vidare tolkar diskobegreppet. Besökarna kan bland annat styra en diskogenerator och spela in sina egna diskofilmer som de sedan kan dela med sig av till sina vänner.
Diskomusiken har alltid varit den ultimata indikatorn på att dansa och ha kul sedan diskorörelsen
föddes i New York på 1970-talet. Diskotrenden var som allra störst när ABSOLUT lanserades utanför Sverige under slutet av 70-talet och det berömda samarbetet mellan ABSOLUT VODKA och Andy Warhol sammanföll med artistens många besök till den mest legendariska diskoklubben av dem alla ? Studio 54. Allt sedan dess har disko varit ett viktigt inslag i popkulturens utveckling och har artat sig på olika men alltid extravaganta och bekymmerslösa sätt. Två miljoner ABSOLUT DISCO förpackningar har beställts världen över. I Sverige kommer förpackningen att kosta 299 SEK och finns tillgänglig i taxfree-handeln från och med oktober i år.
För den som inte ska ut och resa, säljer även Grandpa i Stockholm förpackningen utan innehåll och
kostar 149 SEK.