HEM

Aktuellt

Rosévin och bönsnacks

Vi ser med iver våren närma sig med stora steg och tänker oss ett svalt glas rosévin och lite salta, gröna snacks till det. För sköna stunder på altanen, balkongen eller uteserveringen.

Vinerna som produceras på Château Minuty, Côtes de Provence, är de mest sålda rosévinerna på Franska Rivieran. Lagom till rosépremiären nu i vår lanseras Minuty Prestige – en exklusivare variant av vinet M de Minuty. Rosévinet är baserat på druvan Grenache, men har även kryddats med druvorna Tibouren, Syrah och Cinsault.


Côtes de Provence

Minuty Prestige matchar bönan

Rosévinet har en kraftfull och balanserad smak med toner av citrus, mineral och röd frukt. Doften har drag av smultron, melon och vita blommor. Ett vin med frisk och len smak, kombinerat med en lång eftersmak. Minuty Prestige serveras som husets rosévin på Svenska Brasseriers restauranger i Stockholm, som Taverna Brillo och Riche.

Edamamebönor, eller sojabönor som de också kallas, är en näringsrik liten böna, hela 34 gram protein. Lättåtkomlig i färsk eller fryst form året om. Finns både hela, med ärtskida, eller skalade. Här bjuder vi på den oskalade varianten – spetsade med parmesan, tryffelolja och flingsalt. Perfekta snacks till det friska vinet!

Edamamebönor med parmesan och tryffelolja

Ingredienser
200 g frysta edamamebönor
100 g parmesan av valfri sort
Tryffelolja
Flingsalt

Så här gör du:
1. Koka de frysta edamamebönorna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter.
2. Häll av bönorna i ett durkslag, låt rinna av ordentligt.
3. Blanda edamamebönor med några droppar tryffelolja i en bunke.
4. Riv över parmesan efter smak och blanda ordentligt.
5. Lägg upp i en skål och toppa med lite flingsalt.

Mumsa, drick och njut – och välkomna våren!Marie Arpnäs

Vinguiden
tipsar