HEM

Nytt på Systembolaget v. 9

Den 3 mars släpper Systembolaget en rad spännande nyheter, vitt, bubbel och rött, allt från japanskt vitt vin till rödbäriga viner från Bourgogne. Vinguiden var på plats och tipsar om de bästa vinerna i respektive kategori.

Fyra bästa bubbelviner

Grongnet Special Club

Grongnet Special Club 2010

Inslag av vit choklad i doft, ljus choklad, brödig, aromatiskt mycket charmig i utvecklad stil, kola med vissa mognadstoner. I smak påtaglig mineral karaktär, bra syra, påtagligt citruslik, liten stålig ton, ananas, tropisk klang i bra balans och mycket drickfärdig stil.
Art.nr: 99598 - Pris: 437.00 kr

Lambrusco Ancestrale Gavioli Antica Cantina

Lambrusco Ancestrale Gavioli Antica Cantina 2014

Säreget bubbel med inslag av häst, stall, mycket lagård, ättika, cidertoner i klart rustikt oxiderad stil. I smak återkommer de stalliga tonerna i klart rustik stil, drag åt ättika, oxidativa toner i mycket säregen, spännande stil. Servera 12 grader. (Obs! Rött vin)
Art.nr: 92294 - Pris: 119.00 kr

Champagne Pommery Cuvée Louise Pommery

Champagne Pommery Cuvée Louise Pommery 2004

Brödig, lite blyerts i doft med tropiska frukter, inslag av halm och lite undervegetation. I smak mjukt smörigt, fin efterhängsen syra, bra tropisk karaktär i frukten, mineralitet, fin längd med balanserande ton och inslag av både halm, druvkoncentration och nötighet i avslut (vinet lanseras 17 mars).
Art.nr: 95292 - Pris: 999.00 kr

Pierre Gimonnet Cuvée Fleuron Premier Cru Bland de Blancs

Pierre Gimonnet Cuvée Fleuron Premier Cru Bland de Blancs 2008

Brödig i doft, mycket citrus, grillad citron, tropiska toner, aprikos, vit persika, smörigt, noisette-toner, hasselnöt i sammansatt stil. Citrustoner även i smak med inslag av lime, bra syra, fin mineral karaktär, smörig, ung, bra längd med en lätt stålig, frisk ton i avslut.
Art.nr: 92063 - Pris: 942.00 kr

Fem bästa vita viner

Grace Koshu Grace Wine

Grace Koshu Grace Wine 2015

Fjäderlätt i doften, mycket citrus, stenfrukt, vita päron, gröna äpplen, liten jästig ton i spännande stil. I smak torrt med litet jästigt inslag, gröna äppeltoner, fin syra, ren och efterhängsen, klart vin med inslag av lime och passionsfrukt i mycket balanserad stil.
Art.nr: 90239 - Pris: 179.00 kr

Reuilly Les Pierres Plates Domaine de Reuilly

Reuilly Les Pierres Plates Domaine de Reuilly 2015

Dominerande inslag av krusbär i doft, fläder, friskt, aromatiskt med toner av sten, lätt rökighet och citrus. I smak är vinet torrt med inslag av lime, citrus, krusbär, fläder, smakintensivt, ståligt, lätt rökigt i avslut i mycket ursprungstypisk stil.
Art.nr: 95283 - Pris: 119.00 kr

Eruzione 1614 Carricante Planeta

Eruzione 1614 Carricante Planeta 2015

Spännande doft med Inslag av grönsaker, mineral, frukt, blommor, fat, något simmig ton i doften, lite oljig, petroleumkaraktär. I smak påtaglig fruktig karaktär, ok syra, lite simmig, utvecklade toner, mineralitet i avslut, samtidigt lite grön i stilen.
Art.nr: 92222 - Pris: 189.00 kr

Josmeyer Grand Cru Hengst Riesling

Josmeyer Grand Cru Hengst Riesling 2012

Blommig i doft, mycket aromatiskt i utvecklad stil med inslag av aprikoser, nektariner i sötaktig ton och med mineral karaktär. Aprikos och nektarin även i smak, inslag av gummi, mineralitet, bra syra, fint integrerad i en lite sötaktig ton med mycket bra längd där fruktkoncentration och syra dominerar.
Art.nr: 90175 - Pris: 499.00 kr

Guru Wine & Soul

Guru Wine & Soul 2015

Läckert smörigt i doft, fatigt, aromatiskt, massor av tropisk frukt i uttrycksfull stil, gräsiga toner med liten avrundande vaniljsötma. Den skiktar sig en smula, har inslag av smör, fat, nöt, vinet är torrt med inslag av mineralitet och har en lätt rökig, fatig ton i avslut.
Art.nr: 92000 - Pris: 259.00 kr

Fem bästa röda viner

Gevrey-Chambertin Les Corvées

Gevrey-Chambertin Les Corvées 2014

Läckert sötfruktigt med tydliga inslag av röda bär, jordiga toner, lite skog, undervegetation i bra balans. Torrt i smak med liten sötaktig ton, röda bär, jordgubbar, torrt med liten strävhet med elegant karaktär, rejäl längd i bra balans och i överraskande drickfärdig stil.
Art.nr: 93996 - Pris: 364.00 kr

Anjou Villages Brissac Le Chevalerie Château la Variere

Anjou Villages Brissac Le Chevalerie Château la Variere 2014

Ursprungstypiskt kvistigt, gräsigt, bittert i doften med inslag av mineralitet, beck, lakrits i ungdomlig stil. Välbalanserat med doftens komponenter även i smak med rejält sträv ton, bra längd där både frukt, lakrits och den gräsiga toner trängs om utrymmet.
Art.nr: 92231 - Pris: 199.00 kr

Terroir Mailloles Domaine Sarda-Malet

Terroir Mailloles Domaine Sarda-Malet 2008

Sammetslen i doft, mjuk i fruktighet, förföriskt, sötaktigt, inslag av svarta vinbär, liten starkvinston med inslag av både kapris och lakrits. Balanserat i smak med bra frukt, strävhet, lite mocka, kakao, bra tanniner som hänger sig kvar, torrt med dominerande svarta vinbär och en bra friskhet i avslut.
Art.nr: 92237 - Pris: 219.00 kr

Guímaro Finca Meixeman

Guímaro Finca Meixeman 2014

Fruktigt, blommigt, lite gräsigt med viss bitter karaktär i doft med inslag av kaffe, jord i lite skogig ton. Mineraligt i smak, elegant med kraft, bra längd, välbalanserat i finessrik stil och med massor av pigg frukt samt en mineral ton i områdestypisk stil. Kan lagras upp till fem år.
Art.nr: 91107 - Pris: 220.00 kr

Barolo Vigneto Rocche dell’Annunziata

Barolo Vigneto Rocche dell’Annunziata 2012

Rödfruktigt i doft, intensiv arom med drag åt enbär, sötaktigt med fruktintensiva inslag. I smak mycket kraftigt, rejält sträv och fin syra som balanserar upp det, spännande tobakston i avslut, lite vanilj, piptobak och en mycket efterhängsen strävhet. Kan lagras upp till åtta, tio år.
Art.nr: 99427 - Pris: 530.00 kr