HEM

Aktuellt

Mer vin för pengarna – 7 goda viner under 100 kr

Finns det goda viner under 100 kr? Söker du ett gott vin av bra kvalitet som inte spräcker plånboken? Då har du hittat rätt. Vi har alldeles utmärkta alternativ för vinälskare som vill ha en prisvärd och smakrik upplevelse. I den här listan hittar du ingenting över hundralappen.

Vita viner till de bästa priserna

Druvigt, blommigt, friskt, fruktigt, sött eller syra? Oavsett vad du är ute efter kommer du hitta något som passar i vår budgetlista över vita viner.

Untouched White, 1 000 ml, 69 kr

Untouched White
2021
Untouched White
Vi inleder listan med ett druvigt och blommigt vin där du direkt känner att du får lite extra för pengarna; Untouched ger dig nämligen en hel liter vin i en klimatsmart förpackning. En mix av flera högkvalitativa tyska druvor, och något söta inslag. Smak av päron, tropisk frukt, fläder, litchi, citrus och honung.
1000 ml - 8.5% - Sockerhalt 3.0 g per 100 ml
71 kr

Six Hats, 750 ml, 49 kr

Six Hats Sauvignon Blanc
2020
Six Hats Sauvignon Blanc
Som flaskan föreslår lyfter vi både glaset och hatten för detta intressant namngivna vin. Six Hats är gjort på 100 % sauvignon blanc och kommer från generationer av sydafrikanska vinmakare. Aromatiskt, friskt och fruktigt med smaker av päron, tropiska frukter, svartvinbärsblad, honungsmelon och citrus.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
51 kr

Prisvärda och goda röda viner

Vi vill att du ska kunna behålla den där lyxkänslan som associeras med röda viner, oavsett prislapp. I den här listan hittar du imponerande vackra flaskor, och låt dig inte luras av Black Mountains pappförpackning – vad är mer elegant än att vara klimatsmart?

Ronepasso Rosso Organico, 1 000 ml, 89 kr

Ronepasso Rosso Organico
Ronepasso Rosso Organico
Ett smakrikt, prisvärt, ekologiskt rödvin i enlitersflaska med vacker etikett. Ronepasso Rosso Organico är gjort på en mix av druvsorter från flera noggrant utvalda odlare från olika platser i Italien. Inslag av fat, körsbär, jordgubb, blåbär, slånbär, örter och vanilj.
1000 ml - 14% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
92 kr

Black Mountain Shiraz Cabernet, 1 000 ml, 75 kr

Black Mountain Shiraz Cabernet
2022
Black Mountain Shiraz Cabernet
Från en av de största druvodlarna i Australien kommer Black Mountain Shiraz Cabernet, ett fruktigt rödvin som gör sig bra både till vegetariskt och grillat. Du hittar drycken i en prisvärd enlitersförpackning. Bärig sötma med smaker av mogna körsbär, björnbär, svarta vinbär, sylt, choklad, örter och vanilj.
1000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
78 kr

Gran Anciano Tempranillo, 750 ml, 59 kr

Gran Anciano Tempranillo
2019
Gran Anciano Tempranillo
Hjärtat av Spanien erbjuder ett rödvin gjort på 100 % tempranillo – faktiskt den femte mest odlade druvan i världen. Just i Spanien är den som allra störst. Ett smakrikt, kryddigt vin med tydliga inslag av ekfat, mörka körsbär, plommon, blåbär, choklad och vanilj.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
61 kr

Läcker rosé under 100 kr

En kort rosélista under hundralappen. Budgetvänliga roséviner som dessa gör det fullt möjligt för alla oss vinentusiaster att utforska nya smaker och stilar utan att lägga ned så mycket pengar.

Arc-en-Ciel Rosé, 1 000 ml, 89 kr

Arc-en-Ciel Rosé
2022
Arc-en-Ciel Rosé
Namnet Arc-en-Ciel betyder charmigt nog regnbåge och hintar om den trio av blå druvor som vinet är gjort på: carignan, grenache och merlot. Återigen har vi en förpackning på 1000 ml, här i en tjusig glasflaska. Rosévinet har en fruktig och örtig smak med inslag av melon, jordgubb, hallon, nektarin, pomelo och blodgrapefrukt.
1000 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
92 kr

Terrapura Reserva Rosé, 750 ml, 59 kr

Terrapura Reserva Rosé
2021
Terrapura Reserva Rosé
En vacker orangerosa rosé gjord på 100 % malbec. Terrapura Reserva Rosé uppskattas för sin balanserade smakprofil och ses som en utmärkt följeslagare till lättare maträtter, eller ett uppfriskande alternativ som sällskapsdryck. Smaker av smultron, jordgubb, röda vinbär, stenfrukt, rabarber och citrus.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
61 kr

Vilket blir ditt nya budgetvin?


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Våra 5 hetaste tips på budgetviner

Våra 5 hetaste tips på budgetviner

En semester är bra på många sätt. Däremot ger sällan plånboken ifrån sig några högre hejarop. Så när det (äntligen) är dags att återvända till vardag och arbete är det skönt att veta vilka budgetvin..

Läs mer
Tips på viner under 100 kronor

Tips på viner under 100 kronor

Finns det bra budgetvin? Januari månad är för många den månad där det finns minst pengar att röra sig med. Men det betyder inte att du helt måste avstå från bra vin. Här är sex riktigt bra viner för..

Läs mer