HEM

Ltd Edition från Argentina

Matias Riccitelli är en av Argentinas nya, heta vinmakare. Nu kommer hans vin till Sverige. Den 19 februari lanseras Republica del Malbec i det exklusiva sortimentet på Systembolaget. 240 flaskor kommer att finnas till försäljning, så det gäller att vara snabb!

Som son till den berömda vinmakaren Jorge Riccitelli kombinerar Matias Riccitelli kunskap, traditionella metoder och ny teknik för att få fram sin moderna Malbec, från foten av Anderna. Det limiterade antalet flaskor speglar vintillverkningen på Riccitelli, som äger rum enligt traditionella hantverksmetoder med låga skördeuttag och hård selektering. Odlingen är ekologisk men ej certifierad och genomgår en “green harvest” i januari, då druvorna gallras och endast de finaste klasarna tillåts växa vidare.

Druvorna handplockas och hanteras mycket varsamt för att undvika presskador. Efter ytterligare en selektering sker alkoholjäsning med skal i temperaturkontrollerade cementtankar och sedan ligger vinet på franska ekfat under 18 månader.

Matias Riccitelli är huvudpersonen i det unga vinföretaget, placerat i hjärtat av Vistalba, Argentina – i den berömda regionen Lujan de Cuyo i Mendoza. Genom att använda lärdomarna, erfarenheterna och passionen han ärvt från sin far och mentor kunde Matias 2009 starta sitt eget företag. Riccitelli Wines är ett ungt, personligt och dynamiskt projekt och idag har Matias Riccitelli 40 hektar fördelade på tre olika vingårdar, planterade i början av 1900-talet.

Republica-Matias_Ricitelli-686

Notera att Republica del Malbec finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid på Systembolaget. Säljstart klockan 10.00 den 19 februari.

Artikelnummer: 99124
Pris: 389 kronor
Antal: 240 flaskor
Region: Lujan de Cuyo, Mendoza
Land: Argentina

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar