HEM

Grattis Sofia! – Sveriges bästa kvinnliga sommelière 2015

Sofia Castensson vann den 13:e upplagan av Lily Bollinger Award, instiftat av champagnehuset med samma namn och den svenska importören Arvid Nordquist. Själva syftet med tävlingen är att hedra en av champagnehusets genom tidernas mest betydelsefulla personer, Lily Bollinger och samtidigt uppmärksamma Sveriges duktiga, kvinnliga sommelièrer – som likt Madame Bollinger tävlar på en mansdominerad arena.

Oj, vad roligt! Det här är definitivt en morot att ständigt bli bättre och att fortsätta utvecklas, men också ett kvitto på att man gjort något rätt när man valt att lägga ner hela sin själ i dryckernas värld. Just Lily Bollinger Award är en tävling där vinsten blir en fantastisk språngbräda vidare, säger Sofia Castensson.

Juryn utgjordes av Ia Orre Montan, Fredrik Hierner, Angela d’Orazio. Förutom hedern, får vinnaren en resa till Champange för att besöka champagnehuset Bollinger. Hon får också en vacker Kronan-cykel, Lily Bollinger föredrog nämligen att inspektera vingårdarna på sin cykel.

Källa

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar