HEM

Finalisterna i Lily Bollinger Award

Nu är finaluttagningen för Lily Bollinger Award avgjord. De tre kvinnliga sommelierer som fick högst samlad poäng och står klara för höstens final är Ellen Franzén från Esperanto, Emma Ziemann från Upper House och Tina Johansson, student på Vinkällan Dryckesutbildning. Vi säger grattis och önskar lycka till inför slutfinalen!

Under finaluttagningen den 30 maj tävlade så många som elva kvinnliga sommelierer mot varandra om en plats i finalen, vilket är ett nytt rekord i antal deltagare. De som fick högst samlad poäng under tävlingen och går raka vägen till final är Ellen Franzén från Esperanto (Stockholm), Emma Ziemann från Upper House (Göteborg) och Tina Johansson, student på Vinkällan Dryckesutbildning (Stockholm).

– Vi är stolta över att få se den uppslutning som skedde från stora delar av vårt avlånga land till årets uttagningstävling. Vi hade fler deltagare och ett starkare startfält än någonsin. Alla gjorde en fantastisk insats och de tre som tog sig till final håller verkligen en hög nivå, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award.

Lily-Bollinger-Emma-Ziemann-686

Uttagningstävlingen hölls på Arvid Nordquists huvudkontor i Stockholm och innehöll tre delmoment. Tävlingsmomenten bestod av ett teoriavsnitt, en blindprovning med ett antal viner samt ett praktiskt prov. I det praktiska momentet ingick sherryservering och matrekommendationer, där bland annat hantering av vinet, bemötande och matrekommendationerna bedömdes.

Den 12 september går finalen av stapeln i samband Arvid Nordquists årliga sortimentsdag i Stockholm. Förutom den ärofyllda titeln ”Årets Lily Bollinger” får vinnaren en resa till det anrika champagnehuset Bollinger samt en Kronan-cykel. Cykeln symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.

Lilly-Bollinger-cykel-686

”I drink my Champagne when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it when I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise I never touch it – unless I’m thirsty.” Madame Lily Bollinger

Om Lily Bollinger Award

Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger som under flera decennier tävlade på männens villkor om att tillverka världens bästa champagne. Tävlingen uppmärksammar Sveriges kunniga kvinnliga sommelierer som likt Lily Bollinger verkar på en mansdominerad arena.

Lily-Bollinger-2016-686

Lily-Bollinger-686

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar