HEM

Aktuellt

Äntligen – nu kan du gå på vinmässa igen

Äntligen börjar dryckesmässorna slå upp sina portar igen. Redan i helgen är det dags för Sthlm Taste där du kan provsmaka underbara viner och läckra delikatesser i skön harmoni. Och bara någon vecka senare finns chansen att njuta på naturvins- och ciderfestivalen Avskalat.

Under coronapandemin har så gott som alla vinmässor varit inställda. Ännu så länge är vi förskonade från den fjärde vågen i Sverige och de närmaste veckorna är det flera olika vin- och dryckesfestivaler för de intresserade.

Sthlm Food & Wine 2021 blev inställd, istället anordnas Sthlm Taste där du kan provsmaka mat, bakverk, choklad – och vin. Ingen dum kombination, och nästan en fullvärdig ersättare till den ordinarie mässan. Det finns också möjligheter att boka vinprovningar under mässan.

Sthlm Taste erbjuder tre olika vinprovningar för dig som vill lära sig mer om viner. Du kan prova hur glasen påverkar vinets smak. Kanske har du missat Pays d’Oc IGP-viner? Nu har du chansen att provsmaka sex olika sorter av det prisvärda kvalitetsvinet.

Vill du utforska Côtes du Rhone går det prova inte mindre än åtta olika viner från det franska distriktet. Mousserande viner skiljer sig mer än många anar, nu kan du prova tre av världens mest kända mousserande viner under ledning av Vinkällan.

Om du tröttnar på vinerna eller får blodsockerfall så finns det många utställare inom bakverk och choklad. Eller kanske är du mer sugen på ost eller chips? Ja, det mesta verkar finnas på Sthlm Food.

Bara en dryg vecka senare, den 20 november, är det dags för Naturvins- och ciderfestivalen Avskalat på Münchenbryggeriet i Stockholm. På den här dryckesfestivalen träffar du Sveriges främsta importörer av dessa drycker som ger dig en unik möjlighet att provsmaka dig fram till en nästa favorit.

Dryckesfestivalen Avskalat visar även upp producenter av delikatesser som ost, charkuterier och choklad samt ett omfattande scenprogram med föreläsningar och debatter.

Den som bor i norrut får vänta ytterligare en vecka. Vin i Umeå den 27 november är vinmässan för dig som vill lära dig mer, dofta och upptäcka viner från världens alla hörn.

En mässa till innan glögg- och julfester drar i gång hinner vi med. Stockholm Beer & Whisky Festival 2021 går av stapeln den 2 december på Nackastrandsmässan. Det är en av Europas större mässor inom öl, whisky, cider, vin, champagne, calvados, rom, tequila, cognac och avec och en av de högst högst rankade i Sverige. Mässan samlar årligen bryggerier och destillerier från hela världen för att visa upp sina sortiment bestående av både nya smaker och gamla favoriter.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Här får du dricka bubbel – hela dagen

Här får du dricka bubbel – hela dagen

Tänk dig en hel mässa en hel dag med bara bubbel. Det blir verklighet den 5 oktober i Göteborg. Provsmaka underbar champagne, cava, crémant och prosecco. Har du bråttom finns det speedtasting. Intre..

Läs mer
Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Ett bubblande event med enbart mousserande vin. Den 7 mars är det premiär för Sparkling Stockholm på Stockholm Waterfront. Men om du vill gå på eventet bör du boka biljett snarast. – Den enda tid so..

Läs mer
Höstens bästa dryckesmässor – stor guide till mässor..

Höstens bästa dryckesmässor – stor guide till mässor..

Är du sugen på att lära dig mer om drycker tillsammans med andra som delar ditt intresse? Vill du prova unika smaker och även prova mat och dryck i kombination? Då ska du spana in någon av höstens a..

Läs mer
Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Den 11-12 mars är det dags för eventet Sparkling Stockholm som i år äger rum på Waterfront Stockholm. Här samlas de allra kunnigaste inom champagne, cava, crémant och andra mousserande viner under t..

Läs mer