HEM

Penfolds släpper ny årgång

Penfolds Bin 28 Kalimna Shiraz, ett välkänt vin från en välkänd årgång.

2014 var ett lyckat år för södra Australiens vinindustri. De tidiga månaderna präglades av nederbörd och våren av hetta, vilket resulterade i druvor med intensiv smak, färg och arom. Under dessa förutsättningar skapades den nya upplagan av Penfolds Bin 28 Kalimna Shiraz, ett robust vin med generösa smaker.

Drycken är det nyaste tillskottet i vinserien som tillverkats av Penfolds sedan 1959. Denna årgång har bedömts som en av de bästa hittills av bland annat vinkritikern James Halliday som gav flaskan 95 poäng. Detta har tidigare bara getts till Penfolds toppviner.
– Att ett vin för 200 kronor lever upp till denna standard är imponerande. Detta visar på Penfolds ständiga strävan efter att uppnå högsta möjliga kvalitet, något som genomsyrar hela vårt sortiment, säger Sara Dahlén, marknadsansvarig för Penfolds i Norden.

Dryckens karaktär bär på klassiska smaker av australiensisk Shiraz där plommon blandas med björnbär, blåbär, oliver och choklad. Under de första årgångarna användes endast druvor från producentens gård Kalimna. Men idag är härkomsten blandad och druvorna kommer från ett antal olika regioner och gårdar.

Penfolds Bin 28 Shiraz kostar 200 kronor och finns tillgängligt i Systembolagets butiker under artikelnummer 16320.


Vinguiden
tipsar