HEM
Vin Mousserande vin, Rosé Champagne Taittinger Prestige Rosé Brut
En alltigenom välproducerad dryck som levererar långt över vad som kan förväntas i sin prisklass.
Mousserande vin, Rosé

Taittinger Prestige Rosé Brut

Frankrike, Champagne
0/5 Kundomdöme
579:-
Jmf.pris 772.00 kr/l

Frisk fruktig smak med toner av hallon, jordgubbar, hallon, lingon och blodgrape. Fin välbalanserad syra och krämg mousse.

Nr 7898 - Flaska 750 ml - 12%
4
Syra
1
Torrt - Sött
4
Smakintensitet

Taittinger Prestige Rosé Brut

579:-

    • +46
    • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.
    Smak
    Om drycken

    Råvaror: Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Noir

    Doft: Frisk doft av syrliga hallon, jordgubbar, lingon, grapefrukt och en lätt mycket angenäm brödighet.

    Smak: Frisk fruktig smak med toner av hallon, jordgubbar, hallon, lingon och blodgrape. Fin välbalanserad syra och krämg mousse.

    4
    Syra
    1
    Torrt - Sött
    4
    Smakintensitet

    Passar till:

    Nöt
    Lamm
    Fläsk

    Producent: Taittinger

    Importör: Wine Affair Scandinavia AB

    Ursprung: Champagne
    Druvor : Pinot Noir 50%, Chardonnay 30%, Pinot Meunier 20%
    Vinmakare: Alexandre Ponnavoy
    Alk. halt: 12.5%
    Restsocker: Dosage 9
    Jordmån: Kalkrik jordmån och krita
    Pris: 579 kr
    Nr 789801 – 750 ml
    Karaktär:
    Doft av sommarbär, rostat bröd och mineral. Ett medelfylligt vin med med en krämig mousse och karaktär av jordgubbar, vildhallon och en touch av blodgrape i avslutet.
    Vinifiering
    Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras endast på ståltank. 15% består av stilla pinot noir-vin från Aube som tillsätts för att ge Champagnen färg och komplexitet. Lagring Vinet har först lagrats på ståltank och sedan minst 36 månader på sin jästfällning i flaskan beroende på degorgeringsdatum.
    Passar till
    Servera som aperitif, fisk- och skaldjur, utvalda ostar och friska bärdesserter
    Vinhuset grundades som Fourneaux et Cie Maison de Champagne år 1734 och köptes av Pierre-Charles Taittinger på 1930-talet. I ägorna finns bland annat det ursprungliga slottet Marquetterie, flera av regionens främsta vingårdslägen samt en vinkällare i centrala Reims som grävdes ut på 300-talet av romarna och ingår i UNESCOS världsarv. Idag är det Vitalie och brodern Clovis som representerar den fjärde generationen Taittinger. Husets stil är tydlig och Champagnerna framhäver finess, friskhet och elegans. Det är viner med mycket energi och Chardonnaydruvan står i fokus. Den fantastiska kvaliteten har gjort Champagne Taittinger till ett av de mest omtyckta champagnemärkena i Sverige. Deras bubblor serveras ofta när det finns något att fira, och har varit återkommande i glasen på Nobelbanketten sedan 2014. 1952 var Taittinger ett av de första husen att släppa en prestige Champagne gjord på endast Chardonnay en så kallad Blanc de Blancs. Vinet som fick namnet ”greven av Champagne” Comtes de Champagne” är en av världens mest eftertraktade Champagner och tillverkas endast de år då förutsättningarna är som bäst. Enligt många, en av de bästa dryckerna som finns att köpa.

    Bli först med att lämna ett omdöme om Taittinger Prestige Rosé Brut

    Lämna ett omdöme

    Du kanske också gillar

    En alltigenom välproducerad dryck som levererar långt över vad som kan förväntas i sin prisklass.

    Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se