Cheesecake med hallonfyllning

Bjud på hemlagad cheesecake till kaffet istället för tårta. Kommer uppskattas av alla! Här är en klassisk kexbotten som fått sällskapsfyllning av grädde, Kesella, nektar och färska hallon. En liten smaksensation i portionsform!

Hallon är det som förespråkas här, men du kan lika gärna byta hallonen mot jordgubbar, blåbär eller björnbär. Välj ditt eget favoritbär.

Så här gör du cheesecake med hallon

Blanda samman ingredienserna till botten och tryck ut i portionsformar. Ställ i kylskåp för att stelna.

Rör ihop grädde, nektar och gelésocker i en kastrull och koka blandningen i en halv minut. Låt svalna något innan Kesellan blandas i. Bred ut fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.

Fördela hallonen på fyllningen i formarna. Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över fyllningen i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Vintips

Vi tycker att det passar ypperligt med ett glas Nivole till desserten/fikastunden. Ett sött, lite mousserande muskatvin från Piemonte, Italien. Vinet är rätt alkoholsvagt och har friska toner av druva, fläder och päron.

hallon-cheesecake-686
Recept-/bildkälla: Dansukker

Så här beställer du vin

Välj dina viner och klicka beställ, så läggs de i varukorgen. Härifrån kommer du vidare till Systembolaget där du slutför din beställning. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.

  • Sök, hitta och välj ditt vin

  • Lägg i korgen och beställ

  • Hämta och betala på valt systembolag