Äppelkaka med blåbär

Nu är det hög tid att ta vara på allt gott som naturen bjuder på, och vad passar väl bättre än att baka in två goda ting i en kaka – blåbär och äpplen! Enkel att göra och god att äta!

En hemgjord äppelkaka har vi väl alla slängt ihop någon gång. Den här varianten är lika snabb att baka, men får ett extra saftigt tillskott av färska blåbär. Och så en doft av kanel på det.

Så här gör du äppelkaka med blåbär

Vispa äggen och rörsockret pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Tillsätt vattnet.

Skala och klyfta äpplena och lägg dem i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Strö blåbären uppe på kakan. Blanda rörsocker med kanel och strö det över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 200°C i cirka 40 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

Vintips

Till äppelkaka och vaniljsås/-glass passar det alldeles utmärkt bra med ett glas starkvin från Portugal, Alambre Moscatel de Setúbal. Vinet har en aningen bränd, söt smak med inslag av fat, apelsin, sultanrussin, muscovadosocker, kanel och choklad.

Blueberry-686

Receptkälla: Dansukker

Så här beställer du vin

Välj dina viner och klicka beställ, så läggs de i varukorgen. Härifrån kommer du vidare till Systembolaget där du slutför din beställning. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.

  • Sök, hitta och välj ditt vin

  • Lägg i korgen och beställ

  • Hämta och betala på valt systembolag