https://www.vinguiden.com/wp-content/themes/vinguiden
X
  • 0

Om Vinguiden.com

Företaget
Vin & Cocktailguiden i Sverige AB är idag en av sveriges främsta medieaktör inom segmentet mat & dryck.

Resan började med varumärkena Vinguiden.com och Cocktailguiden.com,  som nu har knoppats av till Matguiden.com, Dessertguiden.com, Whiskyguiden.com och Ölguiden.com.

V&C är ett fristående företag som saknar kommersiella kopplingar till Systembolaget. När du beställer produkter via oss är det du som är beställare och kund till Systembolaget – Vi har bara försett dig med ett praktiskt verktyg. Du bör känna till och följa Systembolagets villkor för beställningar och köp. Läs mer här (öppnas i nytt fönster). Här kan du läsa mer om hur beställningar av drycker går till.

Vårt mål är att förse dig som besökare med ett träffsäkert urval av webbplatser som både informerar, inspirerar och förenklar.

Vinguiden.com
Sveriges första oberoende vinsajt som har funnits sedan 1999.

2007 startade Vinguiden.com sin beställningstjänst, en Vinbutik från vilken man kan beställa viner i Systembolagets beställningssortiment, och få dem levererade till sitt lokala Systembolag.

2016 har Vinguiden.com 220.000 aktiva kunder som beställer vin för över 100.000.000 kronor per år.

Idén är att förenkla för dig att köpa vin ur Systembolagets Beställningssortiment. På detta sätt hoppas vi kunna hjälpa till att öka tillgängligheten av bra viner. En mycket uppskattad tjänst – och något som gör livet lite enklare för många vinälskare.

Man slipper gå två gånger till sitt lokala bolag. Först för att beställa – sedan för att hämta. Nu kan du enkelt beställa direkt från din egen dator – och får sedan (om du uppger ditt mobilnummer) eventuellt ett sms, eller ett trevligt samtal från din vinhandlare med beskedet att – Nu finns ditt vin för avhämtning.

Hör de inte av sig så ringer du och frågar efter ett par dagar – telefonnumret till ditt Systembolag finns i bekräftelsemejlet du får av oss – med en kopia av din beställning.

Magnus Bergqvist

VD och grundare