Vinguiden.com
Sveriges största vinguide

Vintips från Systembolagets hela sortiment, direkt i din mejlkorg

Om Vinguiden.com

Vinguiden är idag en av Sveriges främsta medieaktörer inom segmentet vin.

Företaget grundades 1999 med varumärket Vinguiden.com, för att året efter starta Cocktailguiden.com.

Vinguiden är ett fristående företag som saknar kommersiella kopplingar till Systembolaget. När du beställer produkter via oss är det du som är beställare och kund till Systembolaget – Vinguiden har försett dig med ett praktiskt verktyg. Du bör känna till och följa Systembolagets villkor för beställningar och köp. Läs mer här (öppnas i nytt fönster). Här kan du läsa mer om hur beställningar av drycker går till.

Vårt mål är att förse dig som besökare med ett träffsäkert urval ur Systembolagets beställningssortiment – som idag består av drygt 17.000 beställningsbara flaskor.

Vinguiden.

Sveriges första oberoende vinsajt som har funnits sedan 1999.

2007 startade Vinguiden.com sin beställningstjänst, en vinbutik från vilken man kan beställa viner ur Systembolagets beställningssortiment, och få dem levererade till sitt lokala Systembolag.

2017 har Vinguiden.com 250.000 aktiva kunder som beställer vin för över 100 miljoner kronor per år. Det betyder att ungefär varannan flaska som beställs i Sverige beställs via Vinguiden.

Idén är att göra det enkelt för dig att köpa vin ur Systembolagets beställningssortiment. På detta sätt hoppas vi kunna hjälpa till att öka tillgängligheten av bra viner. En mycket uppskattad tjänst – och något som gör livet lite enklare och smidigare för många vinälskare.

Man slipper gå två gånger till sitt lokala bolag. Först för att beställa – sedan för att hämta. Du kan enkelt beställa direkt från din egen dator och får därefter (om du uppger ditt mobilnummer) ett sms eller ett trevligt samtal från din vinhandlare med beskedet att ”Nu finns ditt vin för avhämtning”.

Hör ingen inte av sig ringer du och frågar efter ett par dagar – telefonnumret till ditt Systembolag finns i bekräftelsemejlet du får av oss, med en kopia av din beställning.

Magnus Bergqvist
VD och grundare

Så här beställer du vin

Välj dina viner och klicka beställ, så läggs de i varukorgen. Härifrån kommer du vidare till Systembolaget där du slutför din beställning. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.

  • Sök, hitta och välj ditt vin

  • Lägg i korgen och beställ

  • Hämta och betala på valt systembolag