HEM

Whisky från Oban

Oban Distillery på den skotska västkusten är ett av landets minsta och äldsta destillerier. Deras senaste whisky, Oban Little Bay, är en maltwhisky med smak av honung, havssalt, rök och apelsin.

Den speciella lagringsprocessen, som äger rum i flera steg, ger en unik dryck som har sina rötter i Obans 222 år långa historia. Oban, som på Gaeliska betyder “den lilla viken”, fick sitt destilleri år 1794 tack vare bröderna/entreprenörerna Stevenson, vars arv fortfarande lever kvar i whiskyn. Med sina smaker hyllar drycken stadens motto som kan beskrivas med att “skönheten ligger i de små sakerna”.

Flera fat för mera smak
Dr Craig Wilson, Master Blender, övervakar noggrant varje del av lagringsprocessen. Varje fat – nya och gamla, sherry och amerikansk ek – bidrar med en egen unik egenskap. Efter varje mognadssteg får dryckerna gifta sig i små fat. Denna typ av mognad integrerar alla smaker och ger en välbalanserad, rundad och fylligare single maltwhisky.

– Den unika och komplexa smaken i Oban Little Bay återspeglar dess miljö. Inbäddad mellan klipporna och havet på Skottlands västkust finns nyckeln till vår whiskys karaktär. Det är med stolthet vi presenterar Oban Little Bay, säger Dr Craig Wilson.

Artikelnummer: 85333 Pris: 539 kronor

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar