HEM

Vinguiden hos RIX MorronZoo

Vinguidens Michael Anderquim gästade i morse Roger Nordin och Laila Bagge i RIX MorronZoo-studion för att ge dem och lyssnarna tips på sommarviner som passar till grill, picknick, sällskapsmingel och aperitif.


Grande Recolte

Grande Recolte 2019

Medelfylligt elegant rosévin från Provence. Frisk och fin syra där toner av röda vinbär, unga smultron, persika och blodgrape möter upp i både doft och smak. Utmärkt till sommarens grill där fisk, fläsk och kyckling läggs på gallret. Passar även fint till grillade grönsaker och skaldjur som till exempel örtrubbade havskräftor, eller varför inte en klassisk moules-frites.
Art.nr: 75286 - Pris: 135 kr

P.Lex Reserva Sexto Sentido

P.Lex Reserva Sexto Sentido 2017

Smakrikt och medelfylligt rödvin med toner av björnbär, körsbär, peppar och nyanser av choklad. Dessutom en balanserad fin fatton som gör att vinet passar finfint till grillat kött i alla former. Exempelvis en kolgrillad högrevsburgare med knaperstekt lök och bacon, bearnaisesås och klyftpotatis. Passar även utmärkt som sällskapsvin frampå småtimmarna
Art.nr: 73308 - Pris: 109 kr

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne 0

Ett torrt, friskt och fruktigt mousserande vin med fin brödighet och med toner av gula äpplen och citrus i smak och doft. Utmärkt partner till skaldjur, ostron och grillade rätter av fisk, fågel och fläsk.
Art.nr: 7725 - Pris: 150 kr

Platino Blue Moscato Flowery Sparkling

Platino Blue Moscato Flowery Sparkling 0

Passar bäst som väl kylt aperitifvin med isbitar och en citronskiva som extra piff. Aromatiskt och fruktdrives i väldigt tydlig tuttifrutti-stil. Friska toner av fläder, citrus och aprikos. Vill man äta något till är väl kanske lösgodis i fruktig stil att föredra, men även vissa söta desserter där passionsfrukt, blåbär och tropiska citrusfrukter dominerar kan passa bra till vinet.
Art.nr: 77398 - Pris: 59 kr