HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Viner till årets fattigaste månad

Eftersom vi ofta spenderar en hel del pengar under jul och nyår, kan januari bli en av årets fattigaste månader. Men för den sakens skull behöver vi inte ge upp vår passion för vin. Snarare
är det ett ypperligt tillfälle att utforska Systembolagets mer kostnadsmedvetna sortiment, där vi hittar intressanta viner för under 100 kronor.

3 röda fyndviner för under hundringen

Detta shirazvin från vinproducenten Iconic Wines i sydöstra Australien har en härlig fyllighet och komplex smak som passar utmärkt till både lamm och nötkött. För att ge vinet karaktär har de blandat i 2% gröna viognierdruvor som fått jäsa tillsammans med shirazdruvorna. Resultatet är ett vin med mörkare ton och en mer utvecklad smak, jämfört med ett klassiskt shirazvin. Vinet är veganskt.
750 ml - 14.5% -
95 kr

Från Kalifornien i USA kommer detta vin som snabbt blivit många läsares favorit. Dess fyllighet balanseras av fruktsyran och har toner av björnbär, blåbär och vanilj. Vinet lämpar sig väl tillsammans med kött och ost eller bara som sällskapsvin. En blandning av Zinfandel, Merlot, Syrah och Cabernet Sauvignon ger en bredd som står sig väl mot viner i högre prisklasser.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 1.3 g per 100 ml
109 kr

Från Penedés, sydväst om Barcelona i Spanien, kommer denna härliga Cabernet Sauvignon. Med inslag av Tempranillo erbjuder vinet smaker av svarta vinbär, kakao, mörka körsbär och nötter. Efter ett år på ekfat har den dessutom fått en välutvecklad smak- och doftkaraktär. Vinet lämpar sig väl till olika kötträtter.
750 ml - 14.5% -
99 kr


Monica Åhlund