HEM

Vin i flera former från Formex

Vill man ha koll på nuvarande och framför allt kommande trender är Formex-mässan i Stockholm rätt mötesplats – dessutom den största för nordisk inredningsdesign. Vi hittade många spännande nyheter och snygga produkter med vin som gemensam nämnare. Speciellt en monter fångade vårt intresse.

Accessoarer gällande vin har ökat stort på marknaden de senaste åren. Då pratar vi inte bara om glas, karaffer och funktionella vinkylare. Nu finns otroliga, kreativa utsvävningar när det kommer till allt från karaffborstar, stickade väskor för vinglas, kylarpåsar och tomteluvor till boxvinet till designade presentpåsar, trälådor och samlingsboxar för vinkorkar.

Vi fastnade för de charmiga bag-in-box-behållarna i ett flertal färger och mönster. Alla försedda med frysgelépåsar och med utrymme för upp till tre liter vin.

Att ge bort en flaska vin är minst lika populärt och vanligt som en blomma. Idag har fantasin inga gränser när det gäller att skapa snygga presentförpackningar till druvsaften, och vem skulle inte vilja ha en flaska rött eller vitt i en designad väska av papper med metallichandtag?

Wine-BAG-686

När man förenar nytta med nöje kan det resultera i en brandsläckare à la Bourdeaux. Att hälla vin på elden vore riktigt oklokt, men en pulverfylld Chateau La Jalgue kommer väl till användning om det hettat till för mycket.

Fire-wine-686

Coolaste barpallarna är gjorda av kork – eller korkar. Oväntat sittvänliga, framför allt den med alla (äkta) flaskkorkar, med bra tyngd och stadighet. Pallarna och sidoborden är mellan 44 och 50 centimeter höga och väger från sex till tolv kilo.

Korkpall-686

Montern vi besökte tillhörde Box in Bag & Co.