HEM

Vin för katter? Inga konstigheter i Japan

I dagarna börjar den första ”årgången” av ett vin speciellt framtaget för katter att säljas i Japan. Jodå, detta är helt sant.

Djurmatstillverkaren B&H Lifes lanserar “Nyan Nyan Noveau” – ett vin för katter. “Nyan Nyan” kan närmast översättas, eller snarare beskrivas som en liknelse till ljudet från en jamande katt. Då just Beaujolais Nouveau är ganska poppis i Japan för tillfället, är det självklart att man även på detta kattvin skriver ut just “Noveau” så att alla förstår vilken kvalitetsprodukt detta är.

Givetvis innehåller Nyan Nyan Noveau ingen alkohol. Som nämnt på Sankei Biz, görs drycken på druvjuice på Cabernetdruvan, c-vitamintillskott och kattmynta för det där lilla extra. Förmodligen liknar smaken vin så pass mycket för att det ska kunna kallas kattvin.

Enligt B&H Life är produkten framtagen för alla cat lovers som vill fira jul, födelsedagar eller andra saker värt att skåla för med sin älskade katt.

Vad kostar vinet då? Det släpps en batch om 1000 exemplar och i svenska kronor landar vi på strax under en 50-lapp per flaska. Det är dock inte särskilt lagringsdugligt, bör alltså drickas inom ett år.

 

Foto: robert_s / Shutterstock

Källa

Klicka för att dela på facebook