HEM

Vem får årets Michelin-stjärnor?

Nu är det åter dags för “årets största händelse i restaurangvärlden” – när Guide Michelin delar ut sina stjärnor! Det är den andra nordiska utgåvan av den respekterade hotell- och restaurangguiden, som i år fått namnet Michelin Nordic Guide 2016. När spelbolagen listar sina lågoddsare ligger svenska Omakase Köttslöjd, Spritmuseum och Upper House i topp.

Den 24 februari får vi veta vilka de stjärnbeströdda krogarna är. Guide Michelin-stjärnorna är oerhört prestigefyllda och därför är också allmänintresset för vilka restauranger som belönas stort. Förra året fick 18 restauranger stjärnor, men oddsen talar för ännu fler i år.

Bland lågoddsarna att tilldelas en stjärna återfinns Stockholmsrestaurangerna Omakase Köttslöjd och Spritmuseum, tätt följda av Göteborgs Upper House. Högoddsare inom samma kategori är Malmörestaurangen Bouchon och PM & Vänner i Växjö.

– En högoddsare som jag tror kan bli farlig är Lilla Ego, med tre kockar i finalen av Årets kock 2016 – varav en gick och vann hela tävlingen. Se upp för dem! säger Pelle Tamleht, krogredaktör på Nöjesguiden.

Totalt tre svenska restauranger har enligt oddsen chans att tilldelas tre stjärnor, vilket är det högsta betyg som Guide Michelin delar ut. Favorit i kategorin är Mathias Dahlgren Matsalen, följt av Oaxen krog och Frantzén.

Restaurangerna som belönades med stjärnor den 24 februari
Vi gratulerar de svenska restauranger som idag har belönats med de åtråvärda Michelin-stjärnorna i Michelin Nordic Guide 2016!

* En stjärna gick till Sushi Sho i Stockholm, Upper House i Göteborg, PM & Vänner i Växjö, Hotell Borgholm på Öland och Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås.
** Två stjärnor delades ut till Fäviken Magasinet i Järpen.