HEM

Världens bästa sommelier

Sverige har ännu en gång slagit världen med häpnad i gastronomiska sammanhang. Den segertippade Europamästaren från 2013 tog hem segern ikväll i en tuff fight med Julie Dupoy, från Irland och David Biraud Frankrike.

– De stora förväntningarna på svensk prestation i världsmästerskapen infriades med råge, där favorittippade Arvid Rosengren tog hem segern i Best Sommlier of the World som idag har avgjorts i en gastkramande final i Mendoza, Argentina. Även Robert Andersson gjorde en stor insats genom att i sitt första världsmästerskap ta sig till semifinalen, säger Svenska Sommelierföreningens ordförande Karina Tholin.

– Fantastiskt med samtliga nordiska länder i semifinalen och även att kandidater från våra grannländer runt Östersjön som Polen och Ryssland tog sig till semifinal, tillägger Karina Tholin.

Arvid Rosengren, 31 år, är född i Malmö. Han läste nanoteknologi, men upptäckte snart att han var mer intresserad av vin och gastronomi. Han har studerat två år vid Grythyttans Grythyttan School of Hospitality & Culinary Arts, jobbat i Stockholm och på Hotel du Vin Storbritannien och Köpenhamn, där han gjorde karriär under sex år från matsalssommelier till chefssommelier.

I dag lever och bor/arbetar han i New York på Restaurant Charlie Bird och konsultar privatkunder i företaget King Street Sommeliers som han driver tillsammans med två kompanjoner.

arvid-sommiler1-final

arvid-sommiler2-final

Källa; RS (Restauranger & storkök)

Klicka för att dela på facebook