HEM

Aktuellt

Tre av varje på Tysklands nationaldag

Vi vill uppmärksamma att Tyskland firar sin nationaldag den 3 oktober. Därför passar vi på att bjuda på några riktigt spännande tyska viner och tyska öl. Här ger vi dig våra favoriter – tre av varje! 

Viner från Tyskland

I Tyskland produceras det årligen uppemot 10 miljoner liter vin. Vinproduktionen är som allra störst i landets sydvästra delar. Två riktigt populära druvor är Riesling och Spätburgunder (Pinot Noir). Får tyskarna välja själva föredrar de mousserande viner. Detta kallar tyskarna för Sekt.

Bibo Runge Riesling Sekt b.A. Brut
2020
Bibo Runge Riesling Sekt b.A. Brut
Från kvalitetsregionen Rheingau, i vilken Karl den store antas anlagt de allra första vingårdarna, kommer mousserande Bibo Runge – Riesling Sekt b.A. Brut. Med imponerade friska gula äpplen, persika, krispigt kex och fläder kanske detta är vinet att hälla upp på självaste högtidsdagen?
750 ml - 12.5% -
231 kr

Revenge of The Little Pig Pinot Noir
2022
Revenge of The Little Pig Pinot Noir
Här snackar vi Pinot Noir! Servera detta fantastiska rödvin från Iconic Wines till en matig sallad eller något lyxigt kallskuret och njut. Revenge of The Little Pig bär på en kryddigt bärig smak med skogshallon, muskot, lingon, jordgubbar och vanilj. Klä in alla dessa smaker i härlig fatkaraktär och njut av den blåröda drycken från Pfalz. 
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
99 kr

Revenge of the Little Squid
2022
Revenge of the Little Squid
Ännu en höjdare från Iconic Wines. Fruktig med balanserad sötma. Den smakar friska gröna äpplen, päron, nektarin och limefrukt. Mycket fina recensioner, god smak och ett fantastiskt pris. Kommentarer är egentligen överflödiga.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
89 kr

Öl från Tyskland

Tyskland är kanske mest känt för sitt ljusa kalljästa lageröl. Men veteölet är inte långt efter. Vad de än producerar för öl är tyskarna kända för sin kvalitet och sitt grundliga tillvägagångssätt.

Schneider Weisse Meine Festweisse Tap 4
Schneider Weisse Meine Festweisse Tap 4
Ett rekorderligt tyskt veteöl på 6,2 procent som ger smak av ljust bröd, pomerans, nejlika och alldeles lagom med honung. Utöver det smakar den helt enkelt som ett veteöl ska göra. Ett tyskt sådant.
500 ml - 6.2% -
29.90 kr

Bayreuther Hell
Bayreuther Hell
En ny maltig ljus lager som passar perfekt att njuta av bara som den är. Som måltidsdryck passar den bäst till fiskmenyn eller något vegetariskt. Förutom bröd och honung tillför smaken av apelsin och örter precis det som behövdes för att göra Bayreuter Hell till en ny favorit.
500 ml - 4.9% -
23.90 kr

Aecht Schlenkerla Rauchbier
Aecht Schlenkerla Rauchbier
Varför inte testa något annorlunda? Kavring, riktigt mörk sirap, torkad frukt, chark, pomerans och nötig choklad. Aecht Schlenkerla Rauchbier är ett så kallat rököl, helt baserat på kornmalt. Riktigt spännande och annorlunda smak. Testa gärna denna kraftfulla tysk till lammfiolen eller en rejäl charkbricka.
500 ml - 5.1% -
30.50 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 goda tips på ljus sommar-öl

3 goda tips på ljus sommar-öl

Ljus lager behöver inte vara blaskig eller sakna karaktär. Här har du en italienare, en tysk och en svensk som vågar sticka ut. Läs Vinguidens tips på tre spännande sommar-öl. Lager är världens över..

Läs mer
”En öl som är 100 procent Dregen”

”En öl som är 100 procent Dregen”

Vad bör en öl heta om man är rockmusiker? För kände gitarristen Dregen var valet enkelt. – “Riff” är bra. Vem vill inte avnjuta ett buteljerat gitarriff? Det vill jag i alla fall, säger Dregen. Med ..

Läs mer
Riesling – druvan på allas läppar!

Riesling – druvan på allas läppar!

Få druvor hyllas så som riesling. En mångsidig grön druva som skapar viner med härlig syra, med eller helt utan sötma. Här får alla sitt lystmäte, oavsett om man älskar torra viner eller söta viner...

Läs mer
Topp 10 rieslingviner under 200 kr

Topp 10 rieslingviner under 200 kr

Riesling är druvan som kombinerar frisk syra med härlig fruktighet. Dessutom skapar den lagringsdugliga viner som inte kostar skjortan. Här är favoriterna för max 200 kronor som du hittar på Systemb..

Läs mer
5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España! I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfull..

Läs mer
10 tips för en lyckad Oktoberfest

10 tips för en lyckad Oktoberfest

Den första oktoberfesten hölls i München den 12:e oktober 1810, som en hyllning till den dåvarande kronprinsen av Bayern (som senare blev Louis I) och prinsessan Therese von Sachsen-Hildburghausen. ..

Läs mer