HEM

The Winery Hotel

Nedräkningen har börjat. Sverige välkomnar sitt första urbana hotell med egen vintillverkning i samma byggnad, The Winery Hotel.

Tanken bakom skapelsen är ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas – med vinet i fokus. Hotellet ägs av familjerna Östlundh, Söder och Ruhne, som delar en gemensam passion för vin. Redan i entrén möter du hotellets hjärta, vineriet, med sina ekfat och blänkande cisterner. Det är också där du som gäst kommer ha möjligheten att följa vindruvans väg från fat till flaska. Även hotellets exteriör skapar känslan av en vingård, ett stenkast från Brunnsviken och den kungliga Hagaparken i Solna.

Brooklyn, Italien och Sverige
Både ut- och insida har hämtat sin inspiration från ombyggda industrilokaler i Brooklyn. Hotellet flyter in i sin omgivning och man har till och med låtit en tidigare cykelväg vara kvar som en passage mellan byggnaderna. Bilresenärer på den intilliggande motorvägen kan ha noterat den speciella utbyggnaden högst upp på hotellet. Det är hotellets gym – med en imponerande utsikt. På samma våning finns en takterrass med bar och pool.

I hotellets restaurang, Winery Kitchen, kan man äta frukost, lunch och middag. Till maten får man som gäst lite hjälp på traven av erfarna sommelierer med konsten att kombinera vin och mat på bästa sätt. Dessutom finns den “Toscanska hörnan” Terreno Deli, där man kan äta lunch och middag, ta ett glas vin efter jobbet eller köpa med sig hembakat bröd och importerade delikatesser.

The Winery Hotel öppnar vecka 2 och vi kommer att återkomma med mer ingående mat- och vinrapporteringar därifrån. Så håll utkik!

Klicka för att dela på facebook