HEM

Sweden Rock 17 Single Malt Bourbon Cask

Lystring alla whisky- och hårdrocksälskare – nu är årets version av sommarens hårdrockswhisky här! Sweden Rock gör för tredje året på raken sin egen unika whisky, i samarbete med svenska Mackmyra. Välkomna Sweden Rock 17 Single Malt Bourbon Cask upp på scenen!

Den stora musikfestivalen Sweden Rock startade i Sölvesborg för 26 år sedan. Publiken är en trogen skara rockälskare och passionen till musiken delas av skaparna av den svenska single malt whiskyn Mackmyra. Det är nu tredje gången som landets största och första whiskydestilleri tar fram en festivalwhisky, i samarbete med Sweden Rock Festival och Brands For Fans.

Mackmyra limited edition

Sweden Rock 17 Single Malt Bourbon Cask släpps i en begränsad upplaga, endast 5000 flaskor, och bär tydliga karaktärsdrag av amerikansk whisky.
– Det finns vissa länder som på olika sätt haft extra betydelse för rockens historia och utveckling. USA är ett av dessa länder och därför har vi låtit Sweden Rock 17 Single Malt Bourbon Cask få tydliga drag av just amerikansk whisky, säger Martin Forssman, vice VD på Sweden Rock Festival.

Whiskyns unika personlighet skapas av mjuka vaniljaromer och päronkola från lagringen på first fill bourbonfat från 2008. Dryckens slutlagring på PX-fat (Pedro Ximenez) adderar dessutom en nyans av kryddiga aromer och torkad, kanderad frukt. Rockigt värre!


Vinguiden
tipsar