HEM

Sweden Rock 16 Ltd Edition

Nu kommer uppföljaren till förra årets limiterade whisky “15”, vars 4 000 flaskor sålde slut på ett par dagar. Det är Sweden Rock som har samarbetat med Mackmyra och det samarbetet har resulterat i Sweden Rock 16 Limited Edition.

Sweden Rock Festival är en av Skandinaviens största festivaler och en mötesplats för rockfans från stora delar av världen. Atmosfären, besökarna, maten och drycken är bidragande faktorer till att festivalbesökarna återkommer år efter år.

Sweden Rock 16 Limited Edition har byggts upp med samma kärlek, hantverk och kunskap som festivalen i fråga. I ett samarbete med Mackmyra har man utvecklat koncept, idé och provat sig fram till det recept och det färdiga resultatet som nu är Sweden Rock 16 Limited Edition.

Den första limiterade Sweden Rock-whiskyn, “15”, släpptes förra året och blev en succé – med 4 000 sålda flaskor på bara ett par dagar. I år släpps 5 000 flaskor.

Rökigt vuxengodis
Sweden Rock 16 Limited Edition baseras på en rökig single malt-whisky som kryddas upp med honung, ingefära och citrus. Resultatet är en kraftfull och samtidigt rund single maltdryck med stor rökighet och en honungslen sötma.

– Jag skulle beskriva smaken som ett rökigt vuxengodis för whiskyfantaster, säger Angela D’Orazio, Masterblender Mackmyra.

– Vi är väldigt stolta över det här släppet, säger Martin Forssman, promotor på Sweden Rock Festival. Det har varit ett intensivt arbete att, tillsammans med teamet på Mackmyra, prova olika blandningar och recept för att hitta fram till rätt balans. Kvalitet är ett av Sweden Rocks signum, och vi är noga med att allt vi gör ska hålla samma höga standard. SRF 16 är en riktigt cool produkt, som kommer att höja ett och annat ögonbryn!

Sweden Rock 16 Limited Edition släpps den 1 mars och kostar 699 kronor. Artikelnr: 82016-01


Vinguiden
tipsar