HEM

Sveriges största crowdsourcade öl släpps på fredag

2014 bryggde Poppels Bryggeri Sveriges första crowdsourcade öl. I år har bryggeriet höjt ribban och samlat in över 200 liter svarta vinbär från 166 ölhjältar i Partille, Mölnlycke, Göteborg, Uppsala, Stockholm, Malmö, Linköping och Helsingborg.

Projekt 007 är en Imperial Saison med tydlig prägel av både syrlighet och fruktighet från de rikliga svarta vinbären. Den höga alkoholhalten, tillsammans med ölets torrhet, bärighet och speciella blåröda färg, kan lätt föra tankarna till vin. Andra utmärkande smaktoner är kryddighet och jordighet från den karaktäristiska jästen.

”2014, när vi använde röda vinbär som bas för vår Imperial Saison, tyckte ett flertal av donatorerna att vinbärssmaken var för subtil. De ville helt enkelt känna ett tydligare inslag av sina donerade bär. Så i år har vi valt att öka mängden rejält. Resultatet har blivit en Saison med tydlig karaktär av svarta vinbär. Samtidigt har även syran ökat. Sammantaget en fruktigt fin, vinös upplevelse”, säger Daniel Granath, bryggmästare på Poppels.

Läs mer här

Klicka för att dela på facebook