HEM

Sveriges mest avancerade studiematerial för whiskynördar

Den 29 oktober släpper Box Destilleri AB andra delen i utbildningsserien Advanced Master Class. Namnet är Course No 2 –The Middle Cut, och fokuserar den här gången på destillationsprocessen och nydestillatet.

Vad är det egentligen som bygger upp smaken i råspriten och vilken påverkans möjlighet har destillatören? Hur utvecklas smakerna i det så kallade Middle Cut, hjärtat? Här går man på djupet i det som efter tre års lagring på ekfat får kallas whisky. Advanced Master Class Course 2 är sprängfylld med både smaker, dofter och spännande fakta. Materialet består av en box med 5 st 20 cl flaskor samt ett rejält webbaserat studiematerial.

”Jag hoppas att de som samlas kring den här nya boxen och verkligen följer studiematerialet på webben ska få en riktig aha-upplevelse när det gäller både fysiken och kemin kring destilleringen av kvalitetswhisky i allmänhet och whisky från Box i synnerhet. Dessutom tror jag de får en riktigt rolig smak- och doftupplevelse” säger destillerichef Roger Melander som är pappa till konceptet Advanced Master Class från Box.

Advanced Master Class Course 2 köps via Systembolagets webblanseringar från och med den 29 oktober. Den första delen i serien gavs ut 2013 och behandlade fatens rostningsgrader.

Klicka för att dela på facebook