HEM

Sverige välkomnar Valhalla

Valhalla by Koskenkorva har intagit Sverige! Som både namnet och designen antyder har denna örtlikör koppling till gammal skandinavisk mytologi. Valhalla var i nordisk mytologi guden Odens och de fallna krigarnas boning. Det berättades att män som dött i strid kunde få komma till Valhall och vara med och kriga mot jättarna. Men låt oss nu fokusera på denna ”Spirit of Nordic Legends”.

Valhalla har en bitter smakprofil som kommer från ett antal olika ekologiska örter, kombinerat med citrus, örter och kryddor avrundat med lakritsrot. Den svarta, mystiska flaskan har en unik design med en åttkantig form. Dessutom pryds den av en gammal nordisk symbol ”Vegvísir”, som användes för dess symboliska och magiska krafter i syfte att få vägledning och riktning i livet.

De olika örterna som ingår i Valhalla är noga utvalda för att få rätt karaktär på produkten. Örterna extraheras först i sprit. Därefter destilleras spriten och mognadslagras i minst en månad för att kryddorna ska gifta ihop sig. För att säkerställa en jämn hög kvalitet används solerametoden, där varje ny flaska har en droppe av den allra första blandningen.

Valhalla har en hållbarhet på minst ett år i oöppnad flaska. Likören passar att drickas såväl rumstempererad som iskall och konsumeras med fördel som shot.

Pris: 191 SEK Alkoholhalt: 35% Socker: 150g/liter Artikelnummer: 86531-02

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar