HEM

Svensk whisky under läppen

Tillhör du skaran av whiskyälskare som snusar? Grattis i så fall. I samband med Generals 150-års jubileum har Swedish Match tillsammans med den svenska whiskytillverkaren Mackmyra tagit fram ett whiskysnus, där man kombinerat hantverket i snus- och whiskytillverkning i en gemensam produkt – General Mackmyra.

Kombinationen tobak och whisky är inte ny. Nytt däremot är Swedish Match samarbete med en whiskytillverkare, i syfte att använda den samlade kompetensen för att ta fram marknadens bästa whiskysnus.

– Smaken på General Mackmyra har sitt ursprung i Generals tobaksnära, kryddiga karaktär i kombination med den mjuka, ekiga och lätt rökiga kryddningen från Mackmyras maltwhisky Svensk Ek. Resultatet blir en väl avvägd kombination av det bästa av smak och doft från General och Mackmyras maltwhisky Svensk Ek, säger Swedish Match Master Blender Mattias Schyberg, som varit med och utvecklat produkten.

Två svenska original
Mackmyra startades 1999 och har på relativt kort tid etablerat sig som en betydelsefull tillverkare av kvalitativ whisky med höga ambitioner. Generals historia sträcker sig 150 år tillbaka i tiden, men trots att det skiljer över hundra år i historik finns det många gemensamma nämnare. Både General och Mackmyra är två svenska original inom sina respektive branscher och de strävar båda efter att alltid vidareutveckla och förädla sina produkter.

– General Mackmyra är frukten av ett rätt självklart samarbete. På Mackmyra drivs vi av att utforska våra svenska smaker och att då få möjligheten att göra ett samarbete med en ursvensk produkt som snus och ett klassiskt varumärke som General var väldigt inspirerande! säger Susanne Tedsjö, marknadschef Mackmyra.

– Vi har varit med sedan start i utvecklingen av produkten och inte minst har vår Master Blender Angela D’Orazio bidragit med sin whiskyexpertis i produktutvecklingen. Vi är otroligt stolta över slutresultatet, fortsätter Susanne Tedsjö.

General Mackmyra kommer att börja säljas i slutet av februari i Swedish Matchs egna butiker, och över hela landet i april.

Klicka för att dela på facebook

Vinguiden
tipsar