Sveriges största vinguide

Vintips från Systembolagets hela sortiment, direkt i din mejlkorg

Succé för Vinguidens vårmingel

I helgen höll Vinguiden vårmingel på The Winery Hotel i Solna utanför Stockholm. Temat var viner från Rhône och Provence. Kunderna strömmade till och fick prova flera spännande produkter.

Fina viner, soligt väder, härlig miljö och glada gäster. Ett riktigt lyckat och trevligt vårmingel, med andra ord. På temat Rhône och Provence, med viner från Spring Wine, presenterade Vinguidens sommelierer hela åtta viner – vitt, rosé och rött. De hundra platserna bokades rekordsnabbt och redan före öppning anlände förväntansfulla gäster till Vinguiden och The Winery Hotel, en speciell plats med eget vineri och vinotek. En rundvandring bland ståltankarna i vineriet hanns också med, intressant och uppskattat.

Vinexperterna Johan Franco Cereceda, Michael Anderquim, Niklas Nordlander och Karin Karlsson Björklin stod för servering av den trevliga bredden av viner till både fågel, fisk och mittemellan. Tänk saffransstinn fiskgryta, grillad hälleflundra eller grillade havskräftor med aioli, vegetariska dumplings, ugnsbakade lammracks, grillad entrecôte eller långkok på oxkind. Eller varför inte fredagspizzan? Längre ner listas alla vinerna som funkar fint till respektive meny.

Följ eventet i efterhand via Facebook
Hälsning från Michael
Välkomsttal
Rundtur i vineriet
Sommeliererna presenterar vin 1
Sommeliererna presenterar vin 2

Vinguidens vårmingel på The Winery Hotel – välbesökt och uppskattat.

Andreas Glantz Almén, Kenneth Puleo, Emma Björkman och Johanna Lind provade och gillade Lirac.

Här serveras vitt av Johan Franco Cereceda. Annars tänker systrarna Anna Hübinette och Stina Hübinette satsa på röda Clos de l´Oratorie till grillat i sommar, det står klart.

Coteaux d´ Aix en Provence var ett av de tre rosevinerna, serverat av Vinguidens Niklas Nordlander.
Peter Hellström och Robert Schenkenberg provade både röda och vita Clos de l´Oratorie, Châteauneuf-du- Pape. ”Mycket fräscht och gott vitt, men kanske extra intressant rött”, blev omdömet.

Clos de l´Oratorie des Papes 2014 var mycket omtyckt, här testat av Peter Eriksson.


Sommelier Michael Anderquim från Vinguiden bjöd bland annat på Lirac.

Här är vinerna som provades

Vitt vin

Héritages Côtes du Rhône Blanc Ogier

Héritages Côtes du Rhône Blanc Ogier 2017

Vitt vin med mycket ursprungstypisk karaktär, toner av mineral och tropiska frukter. Till saffransstinn fiskgryta med örtiga toner och krämig struktur.
Art.nr: 2866 - Pris: 99 kr
Clos de l'Oratoire des Papes Blanc

Clos de l'Oratoire des Papes Blanc 2015

Vitt vin med tropisk karaktär, inslag av mango och en blommig ton i fin balans. Går förträffligt till grillad hälleflundra med chutney på mango.
Art.nr: 75513 - Pris: 350 kr

Rosévin

Mas Mellot

Mas Mellot 2016

Rosévin med ungfruktig karaktär, inslag av smultron och omogna jordgubbar. Förträffligt till picknicken eller till lätt grillade havskräftor serverade med aioli
Art.nr: 2728 - Pris: 87 kr
Coteaux d'Aix en Provence Gassier

Coteaux d'Aix en Provence Gassier 2016

Rosévin med örtiga toner och mogna röda bär i mer uttrycksfull stil. Perfekt vin till sommarbuffén eller till en kycklingsallad med medelhavskryddig ton.
Art.nr: 72909 - Pris: 125 kr
Château Gassier Le Pas du Moine

Château Gassier Le Pas du Moine 2016

Rosévin med aromatisk karaktär, inslag av både rosor och hallon i drickvänlig stil. Som aperitif eller till ångkokta dumplings med vegetarisk fyllning.
Art.nr: 73752 - Pris: 165 kr

Rött vin

Lirac Les Chenaies

Lirac Les Chenaies 2016

Rött vin med bärig ton, inslag av röda bär med fin balans och en bra syrlig karaktär. Servera till ungsbakade lammracks med grönsallad och tsatsiki.
Art.nr: 2214 - Pris: 115 kr
Notre Dame de Cousignac Côtes du Rhône Villages Organic

Notre Dame de Cousignac Côtes du Rhône Villages Organic 2016

Rött vin med örtig karaktär, fin fruktton, inslag av mörka bär och medellång eftersmak. Passar perfekt till grillad entrecote med dito grillade rotfrukter.
Art.nr: 73089 - Pris: 126 kr
Clos de L'Oratoire des Papes

Clos de L'Oratoire des Papes 2014

Rött vin med pepprig ton, inslag av röda bär, viss strävhet och solvarm längd. Utmärkt till långkok på oxkind som serveras med slungad tryffelpotatis.
Art.nr: 73963 - Pris: 350 kr

Klicka för att dela på facebook

Så här beställer du vin

Välj dina viner och klicka beställ, så läggs de i varukorgen. Härifrån kommer du vidare till Systembolaget där du slutför din beställning. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.

  • Sök, hitta och välj ditt vin

  • Lägg i korgen och beställ

  • Hämta och betala på valt systembolag