HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Småpartier 2 november

Alltså småpartier, vilket sortiment! Det enda problemet är att så många viner tar slut så fort. Så det gäller att hänga på låset. Här kommer tips på de bästa vinerna som släpps nu på fredag!

Charles Heidsieck Blanc de Blancs

Charles Heidsieck Blanc de Blancs

Elegant, närmast förförisk med sin fina fruktsyrliga ton, inslag av både citrus, gyllenbär, exotisk frukt och väldoftande blommor i välbalanserad stil.

Smaken präglas av den friska tonen där vi hittar citrus, lime, äpple, choklad, kola, en mineral klang, aningen kryddiga toner, komplex med lång eftersmak, välbalanserad och hustypisk.

Servera vinet kylskåpskallt till en amuse på smörstekt torsk som läggs på en tunn skiva surdegsbröd, lägg lite Kalixrom på topp och droppa lite citron på skönheten.

Art.nr: 99124 - Pris: 649.00 kr

Bourgogne Chardonnay Au Pied du Mont Chauve

Bourgogne Chardonnay Au Pied du Mont Chauve 2015

Aromatisk i generisk och druvtypisk stil, inslag av julkryddor, tropisk frukt, mogna äpplen, koncentrerad doft med komplexa inslag, smörig.

Tydlig fatton med balanserande fruktsyrlig karaktär, äpple, exotisk frukt, noisette, citrus, nektarin med en bördig ton i avslut.

Gör höstens godaste fiskgryta med örter, vitlök, röd paprika och liten kryddstark ton, servera vinet svalt, ca åtta grader i djupa Bourgognekupor.

Art.nr: 90082 - Pris: 179.00 kr

Stoneleigh Rapaura Pinot Noir

Stoneleigh Rapaura Pinot Noir 2017

Mycket druvtypisk med röda bär, hallon, enbär och jordgubbar, lätt kryddig ton med viss vaniljsötma från faten.

Röda bär, jordgubbar, kryddiga inslag, körsbär, markerad fatton, balanserad med druvtypiska inslag och en pigg, ihållande syra.

Både druv- och ursprungstypisk Pinot Noir à la Nya Zeeland med mycket bärig karaktär i drickvänlig stil. Drick till en grillad marulk med riven mandel och stekt potatis till.

Art.nr: 95892 - Pris: 179.00 kr

Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon

Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon 2016

Aromatisk med inslag av mocka, kakao, vilda röda bär, packad med frukt, fattoner, liten vaniljsötma.

Smakrik med druvtypiska inslag, sträv, fruktig, fin struktur med kakao, mocka, anis, fat med lång eftersmak, balanserad.

En av Portugals mest spännande och innovativa producenter gör här en klockren cab som bör konsumeras till en elegant, smakrik rätt på lammkotletter och smörstekt palsternacka.

Art.nr: 95581 - Pris: 139.00 kr

Paolo Scavino Barolo

Paolo Scavino Barolo 2014

Aromatisk med klassiska toner som nypon, blommor, örter men även påtagligt fruktiga toner, körsbär, choklad, komplex.

Sträv, inslag av örter, kryddor, blommor, nyponbuske, kakao, sötaktiga toner, fat i komplex, mycket smakintensiv stil med kaffe och bitterchoklad i avslut.

Märkligt nog en ingångsbarolo, trots smakintensitet och massiv strävhet. Men årgången är inte till för att lagras lika länge som normalt. Perfekt till en kraftig gryta på lamm och vitlök.

Art.nr: 95769 - Pris: 359.00 kr

Lustau Añada

Lustau Añada 2000

Markerad mognadston, intensiv fruktighet åt det sötaktiga, julkryddiga hållet, fikon, dadlar, mandel, liten örtig karaktär.

Massivt smakintensiv med inslag av nötter, kaffe, choklad, tropisk karaktär, dadlar, fikon, julkryddor, vaniljsötma med mycket lång eftersmak i karamelliserad stil.

Något så ovanligt som en årgångssherry som bara det är värt att applåderas för. Bry dig inte om en efterrätt till vinet. Det har du redan – i glaset.

Art.nr: 99148 - Pris: 299 kr