HEM

Skåla in nyåret med Veuve Clicquot Vintage

Du som planerar nyårssupén och inte har bestämt drycken än – ta en titt på Veuve Clicquot Vintage Rosé 2008. Passar utmärkt till fisk- och skaldjursanrättningar.

Veuve Clicquot Vintage Rosé 2008 är en kopparfärgad champagne med smak av röda frukter – jordgubbar, hallon och körsbär – och har en torr, silkeslen karaktär. Den är framtagen av husets vinmakare Dominique Demarville, och utmärkande för den nya utgåvan är att den delvis är fatlagrad, samtidigt som man har lyckats behålla Veuve Clicquots klassiska karaktär.

Frukternas söta smak från Pinot Noir i kombination med toner av citrus från grapefrukt av Chardonnay blandas med de kryddiga noterna av vanilj och kanel. Dessutom återfinns torkad frukt och brioche. Champagnen består huvudsakligen av Pinot Noir (61 %) från de södra delarna av Montagne de Reims och Marne Valley, av Chardonnay (39 %) från Côte des Blancs samt rött vin från Bouzy (14 %).

Veuve Clicquout Vintage Rosé 2008 är champagnehusets 65:e vintageutgåva och finns att köpa på Systembolaget från den 4 december. Artikelnummer: 99725-01 Pris: 549 kronor

Klicka för att dela på facebook